Малена Ејприл О Нил из Мојсиња: Она је најмлађа репортерка у Србији 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Малена Ејприл О Нил из Мојсиња: Она је најмлађа репортерка у Србији
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
17.02.2023 | 0 коментар(а)



Чачак – Она има само осам година, али може се рећи да је већ изабрала своје занимање и животни позив.
Ејприл О Нил из Мојсиња, Фото: РИНА

Мила Видојевић из Мојсиња код Чачка најмлађа је репортерка у Србији и редовно извештава о свим информацијама везаним за њено и околна села. Теме прикупља ослушкујући људе, пратећи догађаје и то најчешће на путу од куће до школе.

„Сваког дана, после школе пролазим варошицом Мрчајевци и записујем све што ми је занимљиво и тако информиошем људе из своје околине. Бавим се причама о друштву, школи, цркви, спорту и сервисним информацијама које су битне за мој крај”, рекла је за РИНУ ова вредна репортерка.

На задатку, Фото: ГЗС

Да иако још увек дете и те како зна да ради овај, не тако лак посао, најбоље је показала једна њена хумана прича која је обишла Србију. Малим кораком великог човека, крочила је у дом комшије Лаза ком је помоћ била неопходна, а након њене приче убрзо је и стигла. У свему томе најмлађој репортерки у Србији највећа подршка на терену је отац Иван који јој пружа сву неопходну логистику.

„Ми смо екипа, ја сам јој и сниматељ и родитељ, и колега, трудим се да Мили олакшам и учиним то задовољство, када је она спремна да нешто сними, објави, неком помогне, као што се то догодило у причи о Лазу”, рекао је Милин тата Иван Видојевић.

Ејприл О Нил из Мојсиња, Фото: РИНА

Ова осмогодишња девојчица свакодневно прикупља информације које су важне за житеље поморавског краја и свој рад започиње још из одељења. Чим искорачи из куће знања, Мила се бави обичним светом и препознаје све оно што би мештане занимало.

Иако су Мрчајевци мала моравска варошица Мила свакодневно бележи њену величину и оно што је тишти.

„Мила извештава о раду наше мале школе, и цркве, радила је репортажу о изградњи путева у нашем селу Мојсиње. Такође, она је заједно са својим оцем учествовала у репортажама о животу разних људи нашег краја”, изјавила је Светлана Класановић, учитељица ОШ „Татомир Анђелић”, издвојено одељење Мојсиње.

Ејприл О Нил из Мојсиња, Фото: РИНА

Поморавска села Бечањ, Бресница, Горња Трепча, Доња Трепча, Мрчајевци, Мојсиње имају свог извештача ком верују, а захваљујући најмлађој репортерки у Србији потковани су правовременим информацијама.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


MOJSINJE EJRPIL O NIL NOVINARKA MRCAJEVCI MILA VIDOJEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.144.557 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)