Скајранинг трка - Торник „Sкy Race” 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Скајранинг трка - Торник „Sкy Race”
Trenutno na sajtu: 464       |       Podeli:
23.03.2022 | 1 коментар(а)



Златибор - Такмичење у небеском трчању, једној од новијих спортских дисциплина за коју

интересовање на нашим просторима све више расте, одржава се по први пут на Златибору 2. априла под називом Торник Sky Race.

Чак 134 такмичара из 10 земаља трчаће каменитим и уским стазама по највишем гребену Златибора. Старт је планиран за 8 часова ујутру из ски-центра Торник, а такмичари по задатој рути треба да прођу кроз село Стубло, преко Доброселичке прерасти, Равног Торника, Шаиноваца и Марића, назад до циља у ски-центру. Кроз нетакнуту природу, борове шуме и окрепу на природним изворима, небески тркачи треба да заврше трку за 6 сати и 45 минута кад је временски лимит за пролазак кроз циљ. Ово је друга трка од седам планираних у овој сезони у организацији Скyруннинг Асоцијације Србије и Црне Горе и прва трка на Златибору која носи бодове за највећу трку планете - Ултра траил Монт Бланц.

Скајранинг подразумева трчање на планинске врхове и неуређене терене, техничке деонице и вертикале. На нашим просторима ова асоцијација организује такмичења од 2014. г, а прошле године Скyруннинг репрезентација Србије и Црне Горе први пут је учествовала на Европском првенству у овој дисциплини.

Трка Торник Sky Race биће одржана захваљујући подршци Туристичке организације Златибор, Хотела Палисад, ЈП Голд Гондола Златибор, ЈП Скијалишта Србије и компаније Аутокомерц.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sky race zlatibor tornik

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Србин

    Sky Race? Боже пуцај



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.388.685 посета
    Тренутно на сајту: 465 посетилац(a)