Za unapređenje eUprave u Novoj Varoši Vlada RS izdvojila 3,9 miliona dinara 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za unapređenje eUprave u Novoj Varoši Vlada RS izdvojila 3,9 miliona dinara
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
13.06.2023 | 0 коментар(а)



Nova Varoš - Za unapređenje sistema elektronske uprave u Novoj Varoši, Vlada Srbije je preko Ministra bez portfelja za ravnomeran regionalni razvoj izdvojila 3,3 miliona dinara.



Ugovor su u Novoj Varoši potpisali predsednik opštine Radosav Vasiljević i ministar Edin Đerlek.

„Nova Varoš se nalazi u četvrtoj kategoriji po razvijenosti i sa veoma limitiranim budžetom i smatrali smo više nego neophodnim da pomognemo ovu opštinu u modernizaciji. U praktičnom smislu to će značiti mnogo manje čekanja, mnogo manje redova ispred šaltere i kancelarija. Brže izdavanje dozvola i sve neophodne dokumentacije za meštane, to će sve ubrzati uvođenje e-Uprave. Ove je prvi korak u nizu koje Vlada planira da preduzme u smislu ulaganja. Rukovodstvo treba da aplicira sa novim razvojnim projektima a mi ćemo pomoći u njihovoj realizaciji a sve u cilju razvoja ne samo Nove Varoši već i čitavog regiona”, rekao je ministar Đerlek.

Predsednik opštine Nova Varoš Radosav Vasiljević zahvalio se ispred lokalne samouprave za potpisivanje jednog veoma važnog i modernog projekta unapređenja e-Uprave na koji se poduže čekalo.

„Ovo je veoma važna stvar za bolji standard, moderniji život bržu elektronsku upravu, za bržu komunikaciju sa državnim organima, ministarstvima i Vladom RS, sa svim javnim preduzećima, privrednicima. Ove je tek početak naše saradnje i verujem u sve ono što nas tek čeka jer je Nova Varoš na raskršću puteva i ka Novom Pazaru i ka Crnog Gori, Bosni i Hercegovini i Repulici Srpskoj”, rekao je Vasiljević.

Opširnije večeras u Dnevniku zapadne Srbije koji se emituje od 21.00 čas na Moja TV i to na 653 ili 244 kanalu kablovskog operatera Supernova, kao i na 450 kanalu SBB operatere. Takođe, u istom terminu DZS se emituje i na televiziji Telemark i TV GM.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti nova varos djerlek rade euprava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.330.025 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)