У припреми измене прописа о опорезивању возила 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
У припреми измене прописа о опорезивању возила
Trenutno na sajtu: 361       |       Podeli:
29.07.2016 | 0 коментар(а)



Министарство финансија Србије припрема измене пореских прописа којима ће вероватно бити повећани намети на луксузна моторна возила, пишу данашње Новости.

Како наводи лист, уместо постојећих седам категорија опорезивања по запремини возила биће уведено више група и утврђени нови распони пореза за сваку групу.

У Министарству финансија су за Новости рекли да се разматра потреба измене Закона о порезима на употребу, држање и ношење добара, између осталог и у делу опорезивања на употребу моторних возила.

Очекује се да ће заједно са изменом Закона о финансирању локалне самоуправе у пакету ићи измене тог закона и Закона о порезима на имовину

Сада се у седам категорија возила чије су кубикаже од 1.150 до изнад 3.000 кубика власницима зарачунавају порези у износу од 1.220 до 222.280 динара.

У Србији је у 2015 години, како пишу Новости, према подацима Народне банке Србије склопљено око 2,4 милиона полиса обавезног осигурања од ауто-одговорности. Та цифра се односи на сва регистрована возила - путничке аутомобиле, камионе, аутобусе, моторе.

Извор: Новости, Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.131.046 посета
Тренутно на сајту: 362 посетилац(a)