Када нема семафора, добра је и баба 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Када нема семафора, добра је и баба
Trenutno na sajtu: 263       |       Podeli:
07.09.2018 | 0 коментар(а)



Нова Варош - Ђаци из насеља Шанац, Милановац, Махала и Петловац, у општини Нова Варош, који морају да пређу магистралу свакоднево се
Кад магистрала нема обележен прелаз, пут до школе постаје највећа брига ђака и родитеља, фото: ГЗС

сусрећу са страхом да ли ће живи доћи до школе.

Родитељи ђака који углавном раде у шуми и на терену, сав свој посао морају да оставе или да ангажују бабе, деде и комшије, како би децу безбедно превели преко овог веома фреквентног пута, јер непостоји ниједан обележен пешачки прелаз ни семафор.

„Жалили смо се општини, али су нам тамо надлежни рекли да локална смаоуправа нажалост нема ингеренције над магистралом. Истина је да су у самом граду обележени пешачки прелази и упозорења у близини школе, али две трећине овогодишњих првака долази из насеља преко пута магистрале и заиста смо уплашени за њихову безбедност”, кажу родитељи.

Директор Основне школе „Живко Љујић” Ристо Поповић апеловао је на родитеље на пријему првака да обавезно доводе децу у школу јер им је угрожена безбедност.

Маринковић: Знамо за проблем, али ништа без сагласности Путева Србије

Саобраћајни инспектор из Нове Вароши, Александар Маринковић у изјави за Глас западне Србије рекао је да ће у току септембра месеца, бити одобрена средства за безбедност у саобраћају следеће године која се одвајају хронолошки од полицијских казни.

„Једино што ћемо сада обезбедити је један упозоравајући семафор за мерење брзине, док ће догодине можда бити реализован и прелаз преко магистрале. Ништа ми као општина не можемо да урадимо, док нема пројекта и сагласности Путева Србије и надлежног министарства. Имали смо проблем и са саобраћајницама у граду, тако да смо прошле године изградили све саобраћајне пројекте за центар и зону школе”, казао је Маринковић.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.831.321 посета
Тренутно на сајту: 263 посетилац(a)