Јединствени декоративни паркинг испред печењаре „Јанковић” у Чачку 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs             

 
Јединствени декоративни паркинг испред печењаре „Јанковић” у Чачку
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
22.12.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Многи тврде да је у Чачку најбоље печење, то потврђује и велики број печењара у том граду,



а традиција чачанског надалеко чувеног печења датира још од пре другог светског рата, али осим по печењу Чачани су познати и по врцавом духу. А када се споје те две ствари добија се занимљива прича.

Драго Лабан долази на печење бициклом за коју има обезбеђен паркинг, фото: ГЗС

Драго Лабан из Трбушана нема BMW, али на печење у чувену печењару „Јанковић” у Чачку долази бициклом за коју има обезбеђен необичан паркинг.

Декоративни паркинг испред печењаре „Јанковић” у Чачку, фото: ГЗС

„До сада сам свој бицикл паркирао испред липе и на разним местима испред печењаре, а сада је овај паркинг који је освануо испред печењаре „Јанковић” добро дошоао. Добро је осмишљен и урађен . Глава од прасета је врло занимљива и то је први знак где може да се паркира бицикл”, рекао је један од Чачана који редовно долази на печење.

Владан Јанковић, власник печењаре испред које је постављен декоративни паркинг за бицикле, фото: ГЗС

А Владана Јанковића Чачани су познавали по квалитетном врућем печењу, међутим његов локал сада је препознатљив и по две уметничке скулптуре прасећом главуџицом и родом.

Владан Јанковић, власник печењаре испред које је постављен декоративни паркинг за бицикле, фото: ГЗС

„Провобитна наша идеја била је да оплеменимо вентилациону цев која се налази испред наше печењаре. Уметник је по неким мојим жељама урадио ову скулптуру у облику роде од старог инвентара (кашике, виљушке, ножева) из претходне печењаре, рода је симбол напретка па смо се на њу одлучили. Пошто је уметник био мало тврђи у погодби, није хтео да спусти цену, поклонио нам је гратис држач за бицикле у облику прасета, који смо поставили испред печењаре”, рекао је Владан Јанковић, власник.

Овај познати чачански мајстор за печење има и јединствену поруку за све љубитеље прасића из фуруне.

„Ово прасе, пре свега посећујем мојим вишегодишњим купцима, који обожавају ребра и само ребра, па сам ја направио прасе које има поприлично ребара , тако да можемо овде да сложимо једно пет, шест бицикли у ова прасећа”, шаљиво је за Глас западне Србије изјавио Владан Јанковић, власник печењаре.

И многи ће рећи да се у Чачку не зна шта је боље, да ли вруће печење или овај јединствени декоративни паркинг са прасећом главуџицом.

Прилог емитован у вестима Б 92:




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


pecenjara jankovic dragao laban vladan jankovic parking za bicikle

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.942.685 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)