Potpisano prvih 100 ugovora za dodelu subvencija za poljoprivredu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Potpisano prvih 100 ugovora za dodelu subvencija za poljoprivredu
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
24.07.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - U Velikoj sali opštine Gornji Milanovac danas je prva grupa poljoprivrednih proizvođača, sa teritorije naše opštine potpisala Ugovore o dodeli subvencija za poljoprivredu.



Poljoprivrednici su se prijavili na konkurs koji je opština raspisala u junu tekuće godine u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja koji se finansira iz budžeta opštine, a odobren je od strane nadležnog ministarstva. Prvih sto ugovora uručio je, Dejan Kovačević, predsednik opštine.

-Što se tiče budžeta za poljoprivredu, ja moram prvo da naglasim da iz godine u godinu povećavamo sredstva koja odvajamo za naše poljoprivredne proizvođače. 66.000.000 dinara je velika suma koja se odvaja na nivou opštine Gornji Milanovac u cilju pomoći i podizanja poljoprivredne proizvodnje na jedan viši nivo. Ove godine smo najviše imali kupovinu traktora, zatim priključnih traktorskih mašina, kao i kupovinu višegodišnjeg sadnog materijala. Danas smo uručili prvih sto ugovora, a do sada imamo ukupno 530 zahteva, i svi će biti obrađeni do utroška sredstava. Za sledeću godinu planiramo da povećamo budžet, kao što to radimo svake godine. Već se stekla navika među našim poljoprivrednicima da je Opštine Gornji Milanovac njihov dobar partner i da mogu svake godine da očekuju subvencije. – rekao je predsednik Kovačević

Šef Kancelarije za poljoprivredu, Milka Nedeljković istakla je da, po visini sredstava koja se izdvajaju za poljoprivredu, opština Gornji Milanovac prednjači u Srbiji a ukupna ugovorna vrednost investicija koja su danas potpisana je 14.100.000 dinara.

-Mi kroz Programe mera imamo nekoliko različitih vidova finansiranja, jedan od njih jeste ulaganje u fizičku imovinu i to je najveće interesovanje poljoprivrednih proizvođača. Tu su zastupljene sve one mere koje je Ministarstvo poljoprivrede omogućilo jedinicama lokalnih samouprava da mogu da raspišu. Tako da mi prateći i osluškujući potrebe poljoprivrednih proizvođača sa područja milanovačke opštine svake godine raspisujemo konkurse za dodelu bespovratnih sredstava za investicije koje su njima neophodne. U ovom prvom pozivu bilo je 9 traktora, maksimalna vrednost investicije je 600.000 dinara. Sve ostale investicije u fizičku imovinu, da li je to voćarstvo, stočarstvo, ratarstvo, povrtarstvo ili pčelarstvo su nam ravnomerno zastupljene. Iznosi se kreću od 50 do 60 procenata, a maksimalna vrednost je do 300.000 dinara, osim za traktore gde nam je vrednost subvencija, kao što sam pomenula, duplo veća - istakla je Nedeljković

Na području opštine Gornji Milanovac registrovano je ukupno 5.500 poljoprivrednih gazdinstava i svi imaju pravo da učestvuju na konkursima u okviru Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja opštine Gornji Milanovac a sve dodatne informacije i stručnu pomoć mogu dobiti u Kancelariji za poljoprivredu.


GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanovac ugovori poljoprivreda

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.306.803 посета
Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)