Za energetsku sanaciju kuća i stanova grad Čačak opredelio 29,1 miliona, a od ministarstva stiglo još toliko 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Za energetsku sanaciju kuća i stanova grad Čačak opredelio 29,1 miliona, a od ministarstva stiglo još toliko
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
20.07.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - U budžetu Grada Čačka za 2023. godinu obezbeđena su sredstva u iznosu od 29.100.000



dinara za sufinansiranje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova zamenom fasadne stolarije, zamenom termičkog omotača objekta, zamenom postojećeg grejača prostora (kotlova) efikasnijim, ugradnjom toplotnih pumpi i ugradnjom solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe. Ministarstvo rudarstva i energetike - Uprava za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti odobrila je sredstva za finansiranje Programa energetske sanacije porodičnih kuća i stanova koji sprovode jedinice lokalne samouprave, svojim rešenjem, kojim su Gradu Čačku dodeljena sredstva u visini od 29.100.000 dinara.

Grad Čačak zajedno sa finansijskim sredstvima koja je dobio od strane Ministarstva rudarstva i energetike - Uprave za finansiranje i podsticanje energetske efikasnosti, ima najveća finansijska sredstva za sprovođenje mera energetske sanacije od 131 jedinice lokalne samouprave, koje su dobile finansijsku podršku na objavljenom javnom pozivu.

Svi budući koraci i pravila u realizaciji navedenog Programa biće tehnički detaljno utvrđeni i precizirani u saradnji sa nadležnim Ministarstvom rudarstva i energetike i biće primenjivani na sve jedinice lokalne samouprave kojima su sredstva na navedenom javnom pozivu odobrena.

Nakon potpisivanja ugovora o realizaciji programa sa Ministarstvom rudarstva i energetike, očekuje se usvajanje potrebnih pravilnika i tekstova javnih poziva sa detaljno utvrđenim kriterijumima od strane lokalnih samouprava.

Prvo će biti objavljen javni poziv za privredne subjekte (direktne korisnike) za sve mere, a nakon izbora privrednih subjekata biće objavljen javni poziv za građane (krajnje korisnike) i ovo je ujedno poziv svim zainteresovanima da učestvuju u realizaciji Programa energetske sanacije, imajući u vidu činjenicu da je Grad Čačak u svom budžetu planirao najveća finansijska sredstva za ovu namenu, a i od Ministarstva je podržan sa sredstvima u istom iznosu, tako da se očekuje da će veliki broj građana biti finansijski podržan prilikom učešća u predviđenim merama energetske efikasnosti.

 


Glas zapadne Srbije




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak energetska efikasnost subvencije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.333.885 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)