Ово су храбри хероји који су ризиковали своје животе да би спасили људе завејане у сметовима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Ово су храбри хероји који су ризиковали своје животе да би спасили људе завејане у сметовима
Trenutno na sajtu: 477       |       Podeli:
05.02.2023 | 0 коментар(а)



Сјеница - Претешка ноћ, сметови високи скоро четири метра и надљудкса борба путара обележили су претходна 24 сата на Пештеру. Упркос апелима да се не креће на пут преко



Дуге Пољане, на овој деоници завејано је остало око 10 аутомобила и преко 20 људи.  Њихове животе спасили су хероји запослени у предузећу "Нови Пазар - Пут" који се нису штедели, а ризиковали су чак и свој живот како би спасили угрожене.

- Од јуче, од 16 сати смо на терену, неки су ту чак и дуже. Дувао је неноромално јак ветар који је правио огромне сметове. Прст пред оком се није видео. За оног ко то није доживео, ситуација и не може да се објасни речима. Ви некад прођете на 10 центиметара од завејаног аутомобила и не можете да га видите. Ово је Пештер и то није ништа необично, али људи су се задесили у тој мећави. Да нисмо зауставили саобраћај било би још горе. Једва смо успели да се пробијемо до тих завејаних људи и да их спасимо из аутомобила окованих снегом. Већ 38 година радим овај посао, али на ове апокалиптичне сцене човек никад не може да се навикне, рекао је за РИНУ Садрија Мујовић возач грејдера у предузећу "Нови Пазар - Пут".

У паралисаним аутомобилима нашли су се млађи, старији али и читаве породице. Само захваљујући спретности и храбрости путара они су изведени на безбедно. Они наглашавају да ма колико апеловали на возаче да не крећу на пут по лошим зимским временским условима, увек има оних који се на те молбе оглуше и тако излажу своје али и животе путара опасности.

- Иако се ово неретко догађа, сцене спасавања завејаних путника увек изгледају застрашујуће. Снежни наноси су били толико јаки да не видите апсолутно ништа испред себе, а морате напред. Гледали смо само да спасимо људе, нисмо гледали ни нас ни наше животе. Кад смо стигли до њих не зна се да ли су они или ми били срећнији. Читаву ноћ нисмо стали, није било спавања, каже Амел Кофрц који управља утоваривачем.

Деоница преко Дуге Пољане важи за једну од најопаснијих у Србији, а од јуче је била зарањена за саобраћај. Ипак, уз борбу и ангажованост запослних успешно је прочишћена.

Морали смо да обуставимо саобраћај и то се показало као исправна одлука, јер је јак ветар великом брзином потпуно паралисао пут. Читаву ноћ се радило на прочишћавању, на руку путарима је ишао престанак падавина па смо успели ту сабраћајницу поново да оспособимо и проходна је за саобраћај, али само за путничка возила. Свакако се возачима саветује велики опрез и да обавезно прате обавештања о стању на путевима, изјавио је Сеад Мујовић технички директор предузећа Нови Пазар - Пут.

ГЗС/ РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.774.549 посета
Тренутно на сајту: 475 посетилац(a)