Odvojena dodatna sredstva za izgradnju novog vrtića 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Odvojena dodatna sredstva za izgradnju novog vrtića
Trenutno na sajtu: 389       |       Podeli:
23.06.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Na današnjoj sednici Opštinskog veća, opštine Gornji Milanovac između ostalih tačaka dnevnog reda, usvojen je prvi rebalans budžeta za tekuću godinu.



Odbornici su dali saglasnost za izvršenje preraspodele prenetih neutrošenih finansijskih sredstava iz prethodnih godina u ukupnom iznosu od 422.564.606 dinara. Ovim rebalansom Opština Gornji Milanovac je ispunila sve ono što je obaveza budžeta opštine.
- Kao što ste mogli da vidite sve kapitalne investicije u opštini Gornji Milanovac nastavljaju da se finansiraju iz opštinskog budžeta. Odvojene su dodatne sume novca za izgradnju zatvorenog bazena za ovu godinu, kako bi što više stigli da uradimo. Planiran završetak radova je početak januara meseca 2024.godine, ukoliko je suditi po dosadašnjoj dinamici radova rok završetka će biti ispoštovan. Očekujemo da ćemo zatvoren bazen sa kompletnim parternim uređenjem i oko otvorenog bazena imati u zadatom roku. Ono što je, takođe bitno jeste da smo opredeli dodatna sredstva kako bi mogli da raspišemo javnu nabavku za izgradnju Aneksa „Vrtića 3”, kod bivše Konfekcije „Rudnik”, što znači da ćemo dobiti mesta za 250-oro dece i samim tim ukinuti liste čekanja.

 

Javnu nabavku ćemo raspisati na period od tri godine. Obaveza firme koja bude dobila na tenderu će biti da vrtić izgradi u zadatom roku, koji je kraći od godinu dana, što znači da ćemo sledeće godine moći da upisujemo decu u novi vrtić. Poplave koje su bile prošle godine na delu naše teritorije, pre svega mislim na MZ Kamenica, oštetila su dva mosta i oni su van upotrebe. Mi smo ovim rebalansom opredelili sredstva u ukupnom iznosu oko 38.000.000 dinara za izgradnju jednog od pomenutih mostova. Od građevinske firme koja se bavi poslovima izgradnje dobili smo savet da ne treba istovremeno raditi oba mosta, zbog funkcionisanja lokalnog stanovništva. Tako da ćemo raditi jedan, po jedan most. Očekujem da će gradnja početi u julu mesecu, odmah po završenoj skupštinskoj proceduri i stupanju rebalansa na snagu. Dodatna sredstva su dobili svi budžetski korisnici, javna preduzeća i ustanove. Sredstva će biti usmerena na povećanje zarada, a u nekim ustanovama i preduzećima sredstva će biti opredeljena na dodatne aktivnosti, u JKP „Gornji Milanovac” dodatna sredstva biće usmerena za završetak radova na izgradnji vodovoda prema Rudniku, a javno preduzeće za izgradnju dobilo je dodatna sredstva koja će biti uložena u radove na popravci i asfaltiranju lokalnih i nekategorisanih putnih pravaca. Tako da ćemo nastaviti neometanom dinamikom radova u svim javnim preduzećima i ustanovama”, rekao je predsednik opštine Dejan Kovačević.

Prosvetni radnici koji su napunili 40 godina radnog staža, preko posebnog Kolektivnog ugovora ostvaruju pravo na jubilarne nagrade. Nagrade će biti isplaćene, retroaktivno i za 2022.godinu. Deo sredstava opštinskog budžeta izdvojen je za te namene, a takođe deo sredstava prilikom rebalansa budžeta izdvojen je i za povećanje zarada zaposlenih u PU „Sunce”.

GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti gornji milanovac vece novac vrtic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.381.612 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)