Obradović ponovo na čelu Dveri 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Obradović ponovo na čelu Dveri
Trenutno na sajtu: 385       |       Podeli:
21.05.2023 | 0 коментар(а)



Boško Obradović ponovo je danas izabran predsednika Srpskog pokreta Dveri, saopštio je danas taj pokret posle Izbornog sabora, održanog u Novom Sadu.
Foto: GZS, ilustracija

Istovremeno je izabran i novi saziv Glavnog odbora, koji je u nastavku zasedanja izabrao nove članove Predsedništva, Izvršnog odbora i Nadzornog odbora.

Za potpredsednike Dveri izabrani su narodni poslanici mr Ivan Kostić, dr Tamara Milenković Kerković, Milovan Jakovljević, Radmila Vasić i Borko Puškić.

Novi članovi Predsedništva Dveri su dr Valentina Arsić Arsenijević, dr Đorđe Čantrak, dr Vladimir Dimitrijević, dr Andrej Mitić i Dragan Dobrašinović.

Na Saboru je usvojena Deklaracija "Jedna je majka", kojom je pružena podrška novoj kampanji posvećenoj poboljšanju stanja u porodilištima, olakšavanju materinstva i brizi države o porodici u svakom aspektu, kao i borbi protiv nasilja i za opštu humanizaciju društva.

"Novi Glavni odbor usvojio je platformu za novu spoljnu politiku kojom je Srpski pokret Dveri postao prva politička organizacija u Srbiji sa novom spoljno-političkom orijentacijom, koju nažalost u ovom trenutku nema ni država, navodi se u saopštenju Dveri.

Taj otvoreni dokument nove spoljne politike je, kako se navodi, pokušaj Dveri "da se otvori debata" o toj temi da bi se "postigao bazični nacionalni konsenzus i donela nova državna i nacionalna strategija koja odgovara vrednostima i interesima srpskog naroda kao jednog i nedeljivog, i Srbije kao suverene, nezavisne, vojno neutralne, ekonomski, socijalno i kulturno razvijene, ekološki i zdravstveno bezbedne države".

"Polazeći od činjenice stvaranja novog multipolarnog sveta, rukovođeni neophodnošću novog pozicioniranja Srbije i srpskog naroda u svetu koji se menja", Dveri predlažu da "Srbija vodi nezavisnu spoljnu politiku", zasnovanu na nekoliko ciljeva i prioriteta, prvenstveno "očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije".

Dveri predlažu i "očuvanje i unapređenje statusa Srba i SPC u matičnim srpskim zemljama, okruženju i dijaspori", donošenje i proglašenje Zakona o vojnoj neutralnosti, ostvarivanje kvaliteta života svih građana Srbije i politiku mira i međusobnog poštovanja i saradnje.

Taj pokret Dveri smatra da "treba redefinisati odnose između Republike Srbije i Evropske Unije i postaviti ih na realne osnove", što, kako se navodi, "znači saradnju sa svim političkim subjektima koji se zalažu za Evropu nacija, suverenu nacionalnu politiku, konzervativne hrišćanske i porodične vrednosti, odgovornu migrantsku politiku i ekološki patriotizam".

"Vreme je da se Srbija priprema da zauzme svoje novo mesto u novoj, promenjenoj Evropi i svetu", ističe u saopštenju pokret Dveri.

GZS/ Tanjug




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


obradovic dveri

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.296.226 посета
Тренутно на сајту: 384 посетилац(a)