Лазовић: Почела дистрибуција пакета за најугроженије породице 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Лазовић: Почела дистрибуција пакета за најугроженије породице
Trenutno na sajtu: 424       |       Podeli:
23.09.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - У оквиру програмске активности Црвеног крста “Социјална делатност“ , почела

је дистрибуција 300 прехрамбених и хигијенских пакета за породице кориснике помоћи Црвеног крста Ивањица.

Спискови корисника су сачињени у сарадњи са Центром за социјални рад а на основу евиденције о броју корисника у стању социјалних потреба.

“Дистрибуција ових пакета биће реализована током септембра и октобра, а у саму реализацију су укључени млади – особе са инвалидитетом који су радно ангажовани у Црвеном крсту преко пројекта НСЗ, а који представљају значајну подршку овој установи, да би се помоћ дистрибуирала и до најудаљенијих корисника”, казао је за Глас западне Србије председник општине Зоран Лазовић.

Према његовим речима дистрибуцијом су већ обухваћени корисници из МЗ Остатија, Девићи Коритник, Придворица Чечина, Мочиоци, Луке, Кушићи.

“Влада Републике Србије је на иницијативу Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедила финансијска средства за набавку 45.920 пакета хране и хигијене за социјално најугроженије породице у 125 општина другог, трећег и четвртог степена развијености у Србији, међу којима је и наша општина”, каже Лазовић.

Он је истакао да су пакети паковани на бази потреба за породицу са четири члана.

Уколико породица броји шест и више чланова следују јој два пакета. Када су самохрана старачка домаћинства у питању определиће се један пакет без обзира да ли је у домаћинству један или два члана”, прецизирао је први човек општине.

Пакете ће добити социјално најугроженије породице из удаљених сеоских средина, самохрана старачка домаћинства, породице на граници остваривања права из социјалне заштите, породице без сталних прихода, корисници новчане социјалне помоћи, породице са више деце и породице које имају инвалидно лице а у стању су социјалне потребе.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica lazovic zoran crveni krst paketi socijalno ugrozene porodice

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.611.596 посета
Тренутно на сајту: 423 посетилац(a)