Свечана Академија у Чачку поводом обележавања 20 година од НАТО агресије 


Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao              Danas je Velika subota, drugi dan hrišćanske žalosti posle Velikog petka              U Srbiji danas oblačno, ponegde kiša i pljuskovi, a popodne prestanak padavina.              Gradonačelnik Čačka Milun Todorović posetio Mz Ključ              Za lokalne izbore u Čačku pod rednim brojem 2 izborna lista advokata Ivana Ćalovića              Na Zlatiboru se traži krevet više              Predsednik Aleksandar Vučić i premijer Miloš Vučević položili su cveće i zapalili sveće na spomenik ubijenima u Malom Orašju I Duboni              Rekonstrukcija gradskog trga u Čačku polako ulazi u završnu fazu              Pokret ,,Mi snaga naroda,, prof.dr.Branimir Nestorović prikuplja potpise podrške u Čačku             

 
Свечана Академија у Чачку поводом обележавања 20 година од НАТО агресије
Trenutno na sajtu: 353       |       Podeli:
24.03.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Поводом обележавања 20 година од почетка НАТО агресије над Србијом, у препуној сали Дома културе одржана је свечана Академија.
Свечана академија у Чачку, фото: РИНА / И. Николић

Одата је почаст настрадалима за 78 дана, колико је трајао злочиначки чин над Србијом, пролећа 1999. године.

 

Градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, истакао је да недужне жртве се никад не смеју заборавити.

 

 

Милун Тодоровић, фото: РИНА / И. Николић

“Веома смо тужни, али и поносни на овај 24. март. Изгубили смо преко две и по хиљаде људи, 89 малишана. Сви они су настрадали на правди Бога, никоме ни криви, ни дужни. Трогодишња Милица Ракић из Батајнице настрадала је на ноши. Коме је она за шта била крива. И Чачак је изгубио своје становнике, 12 живота однео је ратни вихор, однео је и фабрике и мостове. Али, све ћемо то изградити, а људске животе не можемо вратити никада. Оно што заувек можемо јесте да се сећамо недужних жртава, да на њих подсећамо нашу децу и да их се и они сећају и поштују. Ту смо да покажемо да се никог не плашимо, јер смо у агресији стајали уједињено и храбро, и да иако војно неутрални спремни смо да бранимо нашу отаџбину и наш праг”, изјавио је Тодоровић.

 

Парезановић: НАТО агресија је срамота

 

 

Да је 78 дана од марта до јуна 1999. године један од анјтужнијих периода у новијој српској историји поручио је и народни посланик у Скупштини Србије, Марко Парезановић.

 

Марко Парезановић, фото: РИНА / И. Николић

“Има дана у животима свих нас, које никада не можемо заборавити, који оставе дубок траг, дубок да не може бити дубљи, тежи и несрећнији, тужнији и страшнији. Дани којих се сви нерадо сећамо, које би најрадније заборавили, свесни да их никада не смемо заборавити. Заборавили би их јер сећање на њих доноси само тугу, страх и стрепњу, бол и сузе, заувек изгубљене пријатеље, браћу и сестре, очеве и мајке, супружнике и децу. Уништену имовину, фабрике и школе, мостове и куће. И такав је био баш сваки од 78 дана бруталне агресије највеће војне алијансе у историји човечанства, на једну малу земљу у срцу Европе, али земљу велике историје, огромног срца, гостопримљивих и добрих људи.И сасвим сам сигуран да би се свако од нас сложио да је бомбардовање СР Југославије био нелегалан, злочиначки акт, са лошим намерама, дубоко неправедан и суров. Сложили би се и да после свега можемо стајати усправно и уздигнуте главе пред светом. Али ништа од тога неће мајкама вратити синове, деци очеве и мајке, родитељима кћери и синове. И баш због тога, данас више него било када раније морамо бити мудри, јер Србији су потребне дипломатске победе и после бројних ратова и страдања кроз историју, ова земља натопљена крвљу жели мир", изјавио је Парезановић.

 

РИНА

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


akademija cacak bombardovanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 159.176.827 посета
Тренутно на сајту: 353 посетилац(a)