Вашар на новој локацији 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Вашар на новој локацији
Trenutno na sajtu: 370       |       Podeli:
04.05.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Традиционални вашар у Горњем Милановцу који се сваке године одржава 22. маја у строгом центру града, ове године

биће измештен на нову локацију и одржаће се у Железничкој улици, наводи се у саопштењу ОУ Горњи Милановац.
Према речима начелника Општинске управе општине Горњи Милановац Александра Јевтовића, само одржавање вашара у центру града носи са собом гужву и бројне проблеме, нарочито када је реч о интервенцијама хитних служби – Хитне помоћи, ватрогасаца и осталих хитних служби.

„Као једна од најбољих локација за организовање вашара изабрана је Железничка улица, и то од `Идеје` до раскрснице за игралиште СД Таково. На том простору има нешто више места него што је то био раније случај, па ће ту бити обележено између 550 – 600 места, димензија два пута један метар. Закуп за свако место је 1.500 динара у складу је са Одлуком о локалним комуналним таксама по којој се за организовање вашара наплаћује накнада од 750 динара по метру квадратном“, каже Јевтовић.

Он наглашава да за разлику од претходних година када је вашар организовала МЗ Горњи Милановац и када је цена места била 2.500 динара по метру квадратном, сада је та цена драстично нижа.
Начелник општинске управе је рекао да у односу на претходну годину, када је продато 450 места, ове године ће бити исцртано више, а и интересовање продаваца је веће. На новој локацији ће бити много више простора и биће доста лакше људима који излажу и продају своју робу на тим тезгама.

Сви заинтересовани продавци, од 7. маја, у згради Општинске управе у улици Тихомира Матијевића 4, могу да изврше закуп свог места.
За време трајања вашара овај део Железничке улице биће потпуно затворен за саобраћај.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.551.259 посета
Тренутно на сајту: 371 посетилац(a)