Бајатовић: Енергетски смо безбедни, настављамо акцију гасификације домаћинстава 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Бајатовић: Енергетски смо безбедни, настављамо акцију гасификације домаћинстава
Trenutno na sajtu: 423       |       Podeli:
13.01.2023 | 0 коментар(а)



Изградњи гасне интерконекције до Бугарске, Ниш-Димитровград, Влада је дала приоритет и статус пројекта од посебног значаја за Србију.

У плану је и градња трасе Ниш-Батајница и гасно повезивање са Северном Македонијом. Србијагас има задатак да убрза гасификацију земље како би се што више грађана и привреде прикључило на гас. Директор Србијагаса Душан Бајатовић каже за РТС да је гасификовано око 40 одсто Србије, а по броју становника 55 одсто.

Душан Бајатовић је гостујући у Дневнику РТС-а изјавио да ће радови на нашој деоници гасовода до Бугарске бити завршени пре почетка следеће грејне сезоне.

"Тренутно је набављено око 50 одсто цеви, очишћено око 80 одсто хумуса и око 90 одсто трасе је рашћишћено. Заварено је негде око 25 одсто цеви и требало би да почне полагање. Експропријација је успешно завршена. Са завршетком српске трасе од Ниша до Димитровграда неће бити проблема. Мислим да ће бугарска страна до 1. фебруара урадити први завар и очекујем да ћемо тај интерконектор који ће повезивати српски и бугарски гасни систем мимо Турског тока омогућити и диверсификацију", казао је Бајатовић.

Према његовим речима, ми бисмо суштински имали интерконекткор од Баумгардена у Аустрији, преко мађарског транспортног система до терминала Ревитоузо до Александрополиса у Бугарској, приступ Тапу и Танапу, уз краткорочне капацитет користећи трансбалкански гасовод који је некад повезивао Украјину, Бугарску и Грчку.

 

 

ГЗС/РТВ




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bajatovic gas

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.353.286 посета
Тренутно на сајту: 424 посетилац(a)