Uskoro nova gasna kotlarnica u prostoru bivše kasarne u užičkom Krčagovu 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Uskoro nova gasna kotlarnica u prostoru bivše kasarne u užičkom Krčagovu
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
16.03.2024 | 0 коментар(а)



Užice - Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević potpisala je ugovor o izgradnji nove gasne kontejnerske kotlarnice u prostoru



bivše kasarne u Krčagovu. Za ovu investiciju Ministarstvo zaštite životne sredine opredelilo je 15 miliona dinara u okviru Konkursa za sufinansiranje realizacije projekata nabavke, zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje u 2024. godini.
“Ovo je, možemo reći, nastavak naše veoma dobre i veoma uspešne saradnje, a na zadovoljstvo i korist svih građana Užica”, istakla je posle potpisivanja ugovora gradonačelnica Užica, uz zahvalnost Ministarstvu zaštite životne sredine, koje prepoznaje probleme i potrebe grada.

“U protekle tri godine uz podršku ovog ministarstva zamenili smo kotlarnicu u Centru za majku dete užičkog Doma zdravlja, kotlarnicu u sportskoj dvorani Veliki park, kotlartnicu u Narodnom pozorištu Užice i evo sada, dobili smo sredstva za izgradnju gasne kontejnerske kotlarnice za prostor bivše kasarne u Krčagovu. Za Užice i Užičane ovo su važne investicije jer, konverzijom kotlarnica sa mazut na gas u značajnoj meri smanjujemo aerozagađenje. Nadamo se i sigurni smo da ćemo imati podršku kako ovog ministarstva tako i Vlade Republike Srbije u realizaciji, za nas takođe važnog projekta, a to je izgradnja nove kotlarnice Međaj, investicije vredne oko 950 miliona dinara. To je i jedina preostala kotlarnica na mazut u našem sistemu daljinskog grejanja”.
Ministarstvo zaštite životne sredine nekoliko godina unazad podržava i mere namenjene individualnim domaćinstvima, pa je tako u protekle dve godine zajedničkim sredstvima grada i ministarstva subvencionisana nabavka 425 kotlova na gas i 34 kotla na pelet. Uz subvenciju je nabavljeno i ugrađeno pet toplotnih pumpi, a za građane iz socijalno ugorženih kategorija nabavljeno je i isporučeno 42 šporeta sa oznakom eko dizajna.

 

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KRCAGOVO KASARNA UZICE KOTLARNICA MINISTARSTVO JELENA RAKOVIC RADIVOJEVIC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.333.659 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)