Етно село Дивнићи, права атракција подно Маљена 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Етно село Дивнићи, права атракција подно Маљена
Trenutno na sajtu: 445       |       Podeli:
12.08.2020 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Основне карактеристике српског народа, културу, наслеђе, националну кухињу



и активности најближе је туристима дочарати кроз етно туризам. Етно село Дивнићи код Тометиног поља испод Маљена, окружено је нетакнутоим природом и споменицима културе, док је у првом плану понуда здраве хране, угодног амбијента и активног одмора у природи.
Породица Дивнић бави се сеоским туризмом већ дужи низ година.

„Ми смо почели пре неколико година са сеоским туризнмом и хвала Богу, иде сасвим пристојно”, каже домаћин Милојко Дивнић . Његов син, Славиша објашњава да туристи овде долазе како би побегли са асфалта и уживали у шумама,поотоцима и мирису природе.
Гости на овај пропланак долазе углавном због чистог ваздуха, домаћих специјалиетета и мира који град не може да пружи. Лепотама сеоске идиле највише се препуштају Београђани.

Драган Нешић, туриста из Београда

„Стварно је нестварно лепо, одушевљен сам недирнутом природом. Апартман је првокласни, исто као и традиционлна српска кухиња”, наводи Београђанин Драган Нешић, који је побеогао од градске вреве.

 

Славиша Дивнић, домаћин

А у породици Дивнић увек весело, хармоника је заштитни знак овог домаћинства којом вешто рукују Милојкови синови Љубиша и Славиша.
Вредна супруга Младенка са својим снахама, кулинарским умећем увек пројатно изненаде госте. Српски специјалитети свакодневно су на трпези. У понуди су увек пуњена паприка, пасуљ, сарма, разна меса и печења по жељи туриста.

 И ове године у овом крају су испоштован је вековни обичај и обележена Тометинска слава. Мештани се окупљају код крста где се чита молитва. А Дивнићи окупе све пријатеље, госте, чак и пролазнике и уз добар залогај, домаћу ракију и традиционално српско коло обележе свети дан. 

Прилог је емитован у информативној емисији „Пулс” ТВ Курир :

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Etno selo Divnioci Malen seoski turizam

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.510.241 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)