Вучић: Немамо проблем са основним животним намирницама, ни нафтом 


Sunčan i topao poslednji dan aprila              Poznati članovi nove vlade, mandatar za sastav Pokrajinske vlade Maja Gojković              Zajednica auto-škola u Čačku dobija poligon za obuku vozača              Koalicija „Svi za Čačak” danas i sutra prikuplja potpise za kandidaturu              Komaranska košija na Boretinom brdu 1. maja             

 
Вучић: Немамо проблем са основним животним намирницама, ни нафтом
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
24.03.2022 | 0 коментар(а)



Председник Александар Вучић поручио је вечерас још једном да у Србији нема проблема са основним животним намирницама,
Председник Србије Александар Вучић, фото: ГЗС

као ни са набавком нафте, и поред свих проблема.

Вучић је најавио и да ће сутра влада усвојити изузетак од одлуке, како би 31.000 тона пшенице, по ранијем договору, била испоручена Албанији, уз нешто мање количине кукуруза.

Вучић је за РТВ указао да је цена нафте поново данас порасла, данас је била 118 долара, а вечерас 122 долара, док је гас поскупео чак 25 одсто, као последица одлуке Владимира Путина да се гас плаћа у рубљама.


Разговарамо о увозу нафте са Блиског истока преко Драча

Александар Вучић изјавио је да већ води разговоре са партнерима са Блиског истока о могућности да Србија од њих увози нафту, као и да би она могла да се допрема нашој земљи преко албанске луке Драч.

Вучић је гостујући на РТВ рекао да не знам како ће се завршити проблем око нафте односно да ли ће Србија и НИС бити изузет из санкција ЕУ према руским компанијама.


Патриотизам је да сачувамо мир и Србе на КиМ

Председник Вучић поручио је онима који му, како каже, држе придике око патриотизма и избора на КиМ, да је патриотизам очувати мир.

Вучић је, у емисији „Сигнали“ РТВ, рекао да сада они који се залажу за независно Косово, то чине прикривено због избора и почињу да му држе придике око патриотизма и избора на КиМ.


Стигла трећа композиција Штадлеровог воза у Шид

Председник Србије саопштио је да је у Србију, у Шид, стигла трећа композиција Штадлеровог воза, који ће саобраћати на брзој прузи Београд-Нови Сад.

„Сада ћемо имати три воза која ће саобраћати“, казао је он у емисији „Сигнали“ на РТВ и додао да је потребно време да се људи навикну на то.


Шокиран сам неодговорношћу-тражио сам веће залихе за војску

Вучић је изјавио да је шокиран неодговорношћу оних који га нису послушали када је од војног врха у децембру тражио да се повећају обавезне залихе хране за војску, као и да ће то сада бити решено средствима из државног буџета.

„Оно због чега сам додатно забринут, иако сам на скупу са војним врхом 18. децембра у Нишу јасно рекао да се све количине хране за војску повећају са обавезних 15 дана на месец дана. То није добро урађено и оно због чега сам додатно забринут је то што фабрике одбрамбене индустрије Србије нису набавиле сировине”, рекао је Вучић гостујући на РТВ.


Имам страх од сутрашњег дана и закључака НАТО

Председник је рекао да ће руске снаге вероватно ускоро заузети Маријупољ и изразио наду да неће доћи до ширења сукоба међу светским слилама, али да свакога дана стижу све теже и горе вести.

„Имам страх од сутрасњег дана и закљуцака НАТО. Надам се да ће се сачувати мир”, рекао је Вучић за РТВ и напоменуо да је Јенс Столтенберг вечерас дао добру изјаву (да НАТО има обавезу да осигура да рат не ескалира ван Украјине и постане конфликт између НАТО и Русије.)


Тешка времена, складишта мала

Вучић је указао да предстоје тешка времена у којима је питање одговорности суштинско.

„Председник Француске Емануел Макрон, за којег верујем да ће поново победити на изборима, усред кампање рекао је да се Французи спремају за ваучере за храну”, додао је Вучић.


А, што би Курти било шта разумео…

Председник је изјавио да премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти жели да поручи Србима да им није место на Косову и Метохији, додајући да је много новца уложено у рушење српског јединства и Српске листе на КиМ, те поручио да српско јединство нико не може да сруши.

Коментаришући Куртијеву изјаву да би потпуно разумео Србе када би „протестовали против корупције, за боље образовање, за социјална питања“, позивајући из да не излазе на протесте против одлуке Приштине да им не омогући гласање на изборима 3. априла, Вучић је одговорио: „А, што би Курти било шта разумео? Курти за кога су код нас у јавности говорили да је геније, да ће са њим да буде "чудесно лепо", јер он ваљда воли Србе, од како је Коштуница њега и још неке пустио на слободу, па је ваљда запамтио Србе по добру.. Па им овако враћа и иживљава се на онима које сматра својим грађанима, јер жели да пошаље поруку Србија да им није место на Косову и Метохији”, рекао је председник.

 

 

Танјуг/ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


VUCIC UKRAJINA PREDSEDNIK KURTI MARKON NAMIRNICE NAFTA NESTASICA

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.711.854 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)