Potvrđena optužnica protiv policijskog generala i dvojice Prijepoljaca 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Potvrđena optužnica protiv policijskog generala i dvojice Prijepoljaca
Trenutno na sajtu: 387       |       Podeli:
13.06.2023 | 0 коментар(а)



Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg načelnika novosadske policije generala Slobodana Malešića, kojom mu se na teret stavlja udruživanje



radi vršenja krivičnih dela trgovine uticajem i zloupotreba službenog položaja. Osim Maleševićevog, na optužnici su imena Ljubomira Stanišića, policijskog službenika u Prijepolju, Dragana Kovačevića, službenika UKP, Dženana Kujovića, privatnika iz Prijepolja, Darka Savića i Ivana Pavlovića.
Stanišić se optužnicom tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i trgovine uticajem, Kovačević za udruživanje i zloupotrebu službenog položaja, Kujović za udruživanje i tri krivična dela trgovine uticajem, dok su Savić i Pavlović optuženi za po jedno krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

Na rešenje o potvrđivanju optužnice, okrivljeni i njihovi branioci imaju pravo da izjave žalbu Apelacionom sudu u Beogradu.

Kako je ranije saopštilo Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, Malešić se sumnjiči da je organizator ove kriminalne grupe i da je koristeći svoj službeni položaj, posredovao da se na izvrše određene službene radnje u korist pojedinih optuženih. On je, kako se veruje, od Kujovića primao korist kako bi ostalim osumnjičenim policijskim službenicima, usmeno izdavao naloge da ne preduzimaju službene radnje koje se odnose na otkrivanje i prikupljanje dokaza radi podnošenje krivične prijave protiv Kujovića i rukovodilaca u njegovim privrednim društvima zbog nezakonitog poslovanja.
Stanišić i Kovačević imali su zadatak da pružaju zaštitu Kujoviću i članovima njegove porodice od krivičnog gonjenja i pružaju savet o postupanju pred nadležnnim organima po podnetim krivičnim prijavama. Tužilaštvo u optužnici navodi i da je Stanišić pomagao Kujovićevom rođaku, a preko Kujovića, da izbegne pritvor za krivično delo nasilja u porodici.

Takođe, Malešić je uticao na policijske službenika da napuste meso saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo vozilo MUP-a u kome se prevozio osumnjičeni Malešević, a između ostalog i da se ukloni napomena iz jedinstvenog informacionog sistema MUP-a koja se odnosi na obaveznu kontrolu osumnjicenog Kujovića i njegovog vozila.

GZS/Politika




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti prijepolje otpuznica

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.381.592 посета
Тренутно на сајту: 388 посетилац(a)