„Budi mi drug uživo a ne online”, projekat OŠ „Preljina” 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
„Budi mi drug uživo a ne online”, projekat OŠ „Preljina”
Trenutno na sajtu: 422       |       Podeli:
10.04.2024 | 0 коментар(а)



Čačak - „Budi mi drug uživo a ne online” naziv je projekta koji je OŠ „Preljina” započela kroz brojne



planirane aktivnosti kojima se promovišu zdravi stilovi života i preduzimaju mere u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

U okviru planiranih aktivnosti 04.04. 2024. održan je prvi mali turnir Šahovske sekcije u prostorijama biblioteke OŠ „Preljina”. Zainteresovani učenicu (članovi šahovske sekcije) su imali priliku da odigraju nekoliko partija šaha međusobno, a najstariji učenik i sa direktorom škole i pedagogom. U ovom sadašnjem vremenu, gde je onlajn druženje u odnosu na druženje uživo postalo učestaliji oblik komunikacije među decom, ovom vrstom njihovog druženja u školi, na šahovskim turnirima, deci se daje ideja i prilika da svoje slobodno vreme koriste na jedan drugačiji kvalitetniji način. Komunikacija i druženje uživo je nešto što sadašnjoj deci nedostaje a oni sami toga nisu ni svesni.

Psiholog škole je organizovala niz aktivnosti u kojima će deca imati priliku da svoje vreme koriste na kreativnije i zdravije načine, uživaju u tome i pri tom mnogo toga nauče razvijajući svoje raznovrsne potencijale.

Jedna od tih aktivnosti je i ova šahovska sekcija. Šah je igra koja razvija mozak, inteligenciju, strategije razmišljanja, sportski duh, deca uče da dostojanstveno i pobeđuju i gube, uče da svoj poraz shvataju kao dobru šansu da nešto novo nauče i promene strategiju da bi u sledećoj igri bili bolji i pobedili, uče se dugarstvu, zajedno su uživo i gledaju jedni druge u lice (a ne u telefone), uče da svoje emocije izražavaju primereno i sportski, uče da prepoznaju emocije po izrazu lica, hrabre jedni druge....Uče se životu...Uživo a ne online.


GZS

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK PRELJINA SKOLA DRZENJE ONLINE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.629.351 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)