Марковић: Напредњаци, колико ви имате прелетача у вашим редовима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Марковић: Напредњаци, колико ви имате прелетача у вашим редовима
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
13.11.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Одборник групе грађана „Др Александар Радојевић – за напреднији Чачак“, Виолета Марковић

реаговала је на саопштење Српске напредне странке у којем је како каже покушано да се она увуче, као и до сада сви учесници у политичком животу града Чачка, у блато врeђања.

У даљем саопштењу се наводи:

И када дође до расправе нека су вам речи благе, а докази јаки. А ја, из искуства знам да су речи јаке увек, када су докази слаби.“

Ваши манири су ваша слика, а покушај да и мене, вашим саопштењем, као до сада све остале учеснике у политичком животу града Чачка увучете у блато вређања, говора мржње, називање именима животиња и медицинских дијагноза, или језичких игара покушавајући да направите нове неупотребљиве речи – сматрајте пропалим. Крајње је време да пристојност не узмиче пред вербалним насиљем које вашим саопштењима чините.

Увођење вишестраначја у Србији је свакако тековина демократије која донела и добре и лоше последице. Последица је и могућност да неко у овој земљи промени све партије и тако увек буде учесник у власти. Колико их ви имате у својим редовима – то ви најбоље знате. Покушајем да увредите мене – увредили сте већину свог чланства. Јер, као што рекосте, као неко ко је био некада члан СНС-а у Чачку, сасвим прецизно знам колико вам је људи дошло из „ослабљених“ партија: бивших ЈУЛ-оваца, радикала, социјалиста, ЛДП-оваца, ДДС-оваца, чланова несталог Г17+ , демократа,Новосрбијанаца...Ђаво би га знао, јел да? Колико ће тих и таквих „напустити брод кад почне да тоне“ и оду у ново „удомљавање“...

Подржавајући идеју др Александра Радојевића, који је својим именом и презименом стао на чело наше групације, залажући се пре свега за бољу социјалну и здравствену заштиту у нашем граду,за смањење сиромаштва, нисам имала дилему : власт или идеја. Неко прати власт и новчане токове, неко остаје веран идеји. Некоме су то мали циљеви, нама у групи грађана су грађани на првом месту. Својим деловањем у Скупштини града Чачка показали смо да, и када смо за добру идеју вршиоца власти, а и када смо против лоших, пре свега заступамо интересе грађана.

У вашем саопштењу се везујете за закон из 2009. године. Зар не знате ни о ком се закону ради, који је закон прекршен и када је донет?!?!?! Зар и после толико непотребно изгубљеног новца из буџета града Чачка не знате? Да ли је то 70 или 60 милиона динара који треба да се врате родитељима? По мени је то само огроман новац. Ја видим да су десетине милиона у питању, а са судским трошковима и трошковима адвоката стотине милиона динара!!!

Хвалите се и тиме да је „део потраживања родитеља застарео, па је причињена штета знатно мања“! Коме је причињена штета???Пре свега родитељима. И новац у буџету је новац грађана - родитеља! Буџет града се пуни новцем грађана.Није то ваш новац, нити је градски буџет ваш, ма колико желели!

Политичари су само АДМИНИСТРАЦИЈА изабрана од грађана да заступају њихова права и штите њихове интересе. И ви који вршите власт, и ми који смо опозиција. А ВЛАСТ ЈЕ НАРОД ! Он бира и он смењује ! И то пише у Уставу и законима...Мада, општепознато је да ви Устав и законе ретко читате и још ређе примењујете....

И на крају, слажемо се да случај треба истражити у потпуности:

- Ко је био упозорен да се крши закон, и о упозорење се оглушио?

- Ко није месецима благовремено реаговао како би се вратио само новац незаконито узет родитељима, без судова и адвоката ( пример добре праксе је град Крагујевац – или се ви водите само лошим примерима)?

-Коме је било у интересу да „ували врућ кромпир“ новопостављеној извршној власти у Чачку, не водећи рачуна императивно о интересима грађана?

- Имали сте сумње сличне мојим да су подаци о деци изашли из установа – зашто до сада нисте пријавили истражним органима? Да ли су нам деца сигурна када ви – који тренутно вршите власт сумњате у злоупотребу података о деци и ништа не предузимате!?!?

-Групи грађана „др Александар Радојевић – за напреднији Чачак“ је најбитније да се утврди да ли је база података у вртићима била доступна другим лицима која нису овлашћена за приступ и да ли ће се предузети мере да се то никада више не деси. О томе ко је то урадио – нека се побрину они којима је то дужност – истражни а након тога и судски органи.

Обзиром да се слажемо око тога да случај треба истражити, очекујем и да ћете подржати иницијативу да се формира анкетни одбор Скупштине града који би све детаље око, упркос упозорењу, кршења закона и потенцијалне злоупотребе базе података у установама, истражио и починиоце евидентирао. Наравно, ако вам је интерес грађана императив. ДЕЛА А НЕ РЕЧИ.

Одборник групе грађана „Др Александар Радојевић – за напреднији Чачак“, Виолета Марковић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.479.814 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)