Ministar Milićević u Gornjem Milanovcu: Da deca iz dijaspore upoznaju i unutrašnjost Srbije 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Ministar Milićević u Gornjem Milanovcu: Da deca iz dijaspore upoznaju i unutrašnjost Srbije
Trenutno na sajtu: 357       |       Podeli:
12.05.2023 | 0 коментар(а)



Gornji Milanovac - Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije Đorđe Milićević zadužen za koordinaciju



aktivnosti sa dijasporom posetio je danas Gornji Milanovac kako bi predsedniku Opštine Dejanu Kovačeviću i predsedniku Skupštine opštine Lazaru Nikoliću predstavio projekat ministarstva za organizaciju letnjih kampova za decu iz dijaspore.

„Plan je da tokom leta više od 15.000 mališana boravi u tematskim kampovima širom naše zemlje, kako bi što bolje upoznali Srbiju i još više je zavoleli. Da vide i unutrašnjost Srbije, a ne samo Beograd. Beograd jeste lep, ali unutrašnjost Srbije je prelepa. To se najbolje vidi i ovde u Gornjem Milanovcu koji je okružen nestvarno lepom prirodom, i ceo ovaj takovsko-rudnički kraj prepun je kulturnih i istorijskih atrakcija – od manastrira Vraćevšnice do Takovskog grma gde su se Srbi na Cveti 1815. godine digli na ustanak protiv turskog zavojevača”, kazao je ministar.

Milićević je istakao da će kampovi imati razne teme i zadovoljavati razna interesovanja – od ekologije, sporta, kulturno-umetničkih i drugih kreativnih aktivnosti, do upoznavanja s prirodnim odlikama Srbije.

„Namera nam je da ovo postane ustaljena praksa i da sve buduće generacije naše dijaspore prođu kroz ovakve kampove. Takođe, plan je da deca iz Srbije u narednom periodu odu u uzvratnu posetu drugarima iz dijaspore koje će ugostiti ovog leta”, istakao je ministar.

Rukovodstvo opštine podržalo je aktivnosti ministarstva koje se tiču saradnje sa dijasporom. Tim povodom predsednik Dejan Kovačević je rekao:

„Na današnjem sastanku sa ministrom Đorđem Milićevićem dogovorili smo se da će naša opština učestvovati u projektima Ministarstva. Plan je da deca iz dijaspore posete Gornji Milanovac u periodu između 15. jula i 15. avgusta, a sve troškove pokriva Vlada Republike Srbije. To je lep način da deca kroz tematske radionice koje ćemo im predstaviti, bliže upoznaju Srbiju ali i Gornji Milanovac. Svaka lokalna samouprava, pa tako i milanovačka opština ima ljude koji su iz naših krajeva, a žive u dijaspori i cilj nam je da im širom otvorimo vrata za povratak kao i mogućnost privrednog povezivanja kako bi svoj novac mogli da ulažu u Gornji Milanovac”, rekao je prvi čovek opštine Gornji Milanovac.

Gospodin Kovačević i Nikolić izrazili su spremnost da opština Gornji Milanovac učestvuje u organizaciji letnjih kampova, ističući značaj boravka mališana iz dijaspore u ovom delu Srbije.

 


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


gornji milanovac ministar milicevic kamp deca dijaspora

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.364.460 посета
Тренутно на сајту: 358 посетилац(a)