Михаиловић: Имам утисак да се Ђилас понудио овој власти 


Preko 1000 vozila u koloni, potpuni kolaps ka Zlatiboru              Festival profesionalnih pozorišta Srbije u Užicu od 13. do 20.maja              U Srbiji u martu više turista za 11,7 odsto nego pre godinu dana              Potpisani ugovori za pošumljavanje sa 38 lokalnih samouprava - novi drvoredi u Čačku, Ljuboviji, Arilju              Danas Komaranska košija na Boretinom brdu              Večeras na Kraljevom trgu koncert Baneta Mojićevića              Čačani će sutra u Borčevoj hali uživati uz pesme Lexington benda             

 
Михаиловић: Имам утисак да се Ђилас понудио овој власти
Trenutno na sajtu: 322       |       Podeli:
08.05.2022 | 0 коментар(а)



Равна Гора - Јуче је почело обележавање Трећег српског устанка, када је генерал Дража Михаиловић са неколико
Михаиловић: Имам утисак да се Ђилас понудио овој власти, фото: ГЗС

десетина својих бораца стигао на Равну Гору и подигао, како поједини историчари тврде први устанак у окупираној Европи.

Равна Гора од јуче је препуна излетника, а пред спомеником свог деде појавио се Војислав Михаиловић, који је са представницима ПОКС-а и Јовановићевог ДСС-а, положио венце на споменик.

На питање о новој влади и ко би је могао формирати, Михаиловић је рекао да коалиција „НАДА” неће ући у владу по сваку цену, али како сматра, постоји реална могућност да ће Драган Ђилас бити део нове Владе.


„Имам утисак да се Ђилас понудио овој власти. Не само да се понудио, мислим да је то можда чак и иницијатива `стејт департмента`, која је послата и Вучићу и Ђиласу, да би морали да се удруже. Ми у власт нећемо улазити по сваку цену. Могућа је једино нека концентрациона влада, али ако се испуњавају одређени услови, јер наше црвене линије су санкције Русији- не, нема прекидана односа са Истоком. Тешко да ће то ови данашњи испунити. Дозвољавам, да су њима управо ти левичари, као што су Ђилас, Јеремић и `МОРАМО` њима много ближи јер они се већ изјашњавају за НАТО и за прекид односа са Русијом и Кином. Ако ћемо по њиховој сличности, сличан сличном се радује. Ми као истински десничари, ми пре свега гледамо национални интерес и хоћемо да имамо једну политику која ће имати резултате и за 10 и 20 година. А то једна оријентација која ће равномерно бити окренута и ка Западу и ка Истоку”, рекао је Михаиловић.

Коментаришући тренутну ситуацији у којој се Србија налази услед кризе изазване сукобима у Украјини, Михаиловић истиче да Србија мора наставити да послује са Западом али да не сме прекинути односе са Русијом и Кином.


„Наша ситуација је сложена. Ја мислим да и они који се не баве политиком, већ осећају атмосферу да се Србија налази пред важним одлукама. Мислим да нам је Запад овога пута поставио `или-или`. Нем а више да седимо на две столице, нити да причамо две приче. Моје мишљење и коалиција `НАДА` ће то заступати, је да ми са Западом радимо послове, да ми остајемо они који ће покушати да иду ка Европској Унији, мада ћу подсетити да смо ми евроскептици. Не зато што смо против уласка у Европску Унију него зато што мислимо да се то неће никада ни десити. Али оне реформе које ми треба да урадимо, које се тичу правног система, правне државе, слободе медија, грађанских слобода. То су неке цвилизацијске вредности које би морали да уредимо ради себе самих, а не зато што неко други то од нас тражи. Ми не смемо окренути ледја ни Русији ни Кини, већ морамо по сваку цену задржати односе са њима, а цена тога колика ће бити, тек ћемо видети”, истакао је лидер ПОКС-а.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Mihailovic vlast djilas

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.823.445 посета
Тренутно на сајту: 323 посетилац(a)