Нова књига Миломира - Станка Ракићевића: „Горачићи у Другом светском рату” 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нова књига Миломира - Станка Ракићевића: „Горачићи у Другом светском рату”
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
26.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак -У издању Удружења ,,Драгачево-Јован Бојовић“ изашла је и трећа књига из тетралогије посвећене историји
Фото: ГЗС/Миланко Даниловић

Другог светског рата на подручју Драгачева. После књига Душана Мирковића „Драгачево - Равна Гора“ и Станојла Плазине „Са Јелице плануле варнице“, пред читаоцима је је нова књига чачанског писца и поузданог хроничара Миломира - Станка Ракићевића „Горачићи у Другом светском рату“. Ракићевић је као дечак преживео рат, а у кући његовог оца Ђола Ракићевића боравили су сви команданти Југословенске војске у отаџбини, а једно време и ђенерал Дража Михаиловић.

Ратни период и одрастање у тешком и турбулентном времену наше историје, оставио је дубок траг на Ракићевића, који је већи део свог живота посветио истраживању узрока и појава догађаја који су сустизали један другог у овом крају Србије, с врло болним и трагичним последицама, не само по Горачиће и Драгачево, него и целу Србију.

По оцени историчара и критичара, ради се о најбољој до сада написаној књизи о Другом светском рату на подручју Драгачева. Она има посебно место и у Станковом богатом опусу од петнаестак до сада објевљених књига , које су наишле на добар пријем код читалаца.

,,Верност истини и вера у истину су главни квалитет овог дела. Ракићевић, иако то није било лако,успео је да се овог принципа држи до краја свог рада. Овој књизи увек ће се враћати нове генерације и кад нас не буде више било. То и јесте смисао историјске науке. Управо то је овом књигом успео да постигне Станко Ракићевић“. (Ана Филиповић, рецезент)

 ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.555.516 посета
Тренутно на сајту: 319 посетилац(a)