ССП Ужице: Ко трује креозаном псе луталице по ужичким улицама 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
ССП Ужице: Ко трује креозаном псе луталице по ужичким улицама
Trenutno na sajtu: 478       |       Podeli:
15.02.2023 | 0 коментар(а)



Ужице - Градски одбор Странке слободе и правде, поводом, како се наводи, нових случајева тровања креозаном паса луталица у Ужицу,
Илустрација, фото: РИНА

пита градску власт откуд та забрањена супстанца на градским улицама“. „Пси се трују креозаном, изузетно отровним пестицидом забрањеним у ЕУ, а његова дистрибуција је забрањена и код нас“, саопштио је ужички ССП.

Одбор тражи од локалне власти да саопшти у чијој надлежности је спречавање појединаца да на тако бруталан начин крше закон и угрожавају јавно здравље. „Одакле креозан на улицама Ужица који је толико токсичан и фаталан, да је довољно да га пас или мачка само помиришу и да скончају у агонији, коју онда гледају грађани на улици. Колико треба да прође да страда неко дете, које родитељи изведу у парк и које случајно дође у контакт са баченим отровом. Ко ће онда бити крив за трагедију“, наводи одбор ССП.

Последњи случај тровања је, додаје се, „забележен у Крчагову, када је страдао пас Баћо, миљеник кварта, кога су годинама хранили сви станари зграда, запослени у Заводу за јавно здравље и Првом партизану“.

„Сада грађани, кроз добротворну акцију, скупљају новац да ураде мурал у његову част, јер сматрају да су изгубили једног од својих, једног суграђанина“.

„Такви немили догађаји“, додаје се, „превише су чести да би били само безуман чин неодговорних појединаца“.

„Докле ће Ужичани гледати агонију отрованих паса на улицама и стрепети за своје псе и децу и бити изложени токсичним материјама“, пита ужички ССП локалну власт.

ГЗС/ Данас




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.344.769 посета
Тренутно на сајту: 479 посетилац(a)