Малинар тужио осигуравајућу кућу због града 


Oblačno i hladnije vreme, povremeno s pljuskovima praćenim grmljavinom              Danas je Veliki petak, najtužniji dan, ali i u uvod i priprema za Uskrs              Godišnjica masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar”              Todorović za osam godina asfaltirao 500 km lokalnih puteva, evo šta je još planirao             

 
Малинар тужио осигуравајућу кућу због града
Trenutno na sajtu: 426       |       Podeli:
01.04.2019 | 0 коментар(а)



Ариље – Дејан Рајковић из Ариља тужио је кућу „Генерали осигурање Србија” Основном суду у свом месту,

захтевајући накнаду штете од 500.000 динара због нетачно утврђеног чињеничног стања.

Он је са „Генералима” закључио уговор о осигурању усева и плодова за раздобље од 23. априла до 15. августа прошле године, на парцелу од 1,14 хектара под малином, на принос од 17,60 тона по хектару и 160 динара по килограму. У тужби се, даље, наводи:

„Тужилац је 7. маја 2018. поднео пријаву штете од града и следећег дана на лице места изашао је проценитељ, док је тужилац са супругом и радником био у малињаку. Било је вече и проценитељ није прошао кроз малињак, већ је засад погледао са врха парцеле и рекао да има оштећења али да нема времена да прегледа малињак и да ће накнадно доћи, за десетак дана. Тада је тужиоцу дао записник на потпис, рекавши му да је то потребно као доказ да је био на терену. Тужилац није имао разлога да проценитељу не верује, а како је било у току прскање малине, и вече, записник је потписао. Тек касније, код куће, видео је констатацију у записнику да је евидентирана штета од 5 процената. Томе није придавао значај, сматрајући то проценитељевом формалношћу, будући да је обећао излазак и праву процену за десетак дана”.

Као доказ за ове наводе Рајковић је предложио саслушање троје сведока из Миросаљаца, као и проценитеља Драгана Стојковића, додајући у тужби:

„Убрзо после овог изласка проценитеља, тужилац се разболео и био је на лечењу у болници. Проценитељ није долазио. Дана 17. јула 2018. исти проценитељ изашао је ради процене штете на парцелама Велисава Милосављевића, удаљеним око стотину метара од парцела тужиоца, коју је Велисав пријавио такође 7. маја. Направљен је записник и констатована штета од 25 одсто. Славиша Милосављевић, син Велисављев, телефоном је обавестио тужиоца који је још био у болници, рекавши да је проценитељ поново долазио и са њим Милка Јојић, службеник ` Генерали осигурања`, са којом је полиса осигурања и закључена. Тужилац је позвао Милку, она је упознала проценитеља да се јавио тужилац захтевајући да се погледају његове малине, а проценитељ је том приликом рекао да неће ићи у његове парцеле да врши процену”.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.999.078 посета
Тренутно на сајту: 425 посетилац(a)