Нова Варош прославља Дан општине 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Нова Варош прославља Дан општине
Trenutno na sajtu: 289       |       Podeli:
01.11.2022 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Нова Варош данас прославља општински празник, датум када је славна Јаворска
Нова Варош, фото: ГЗС

бригада 1912. године ослободила златарски крај од вишевековне владавине Отоманског царства. Централни догађај обележавања Дана општине је свечана Академија у Дому културе, а прославу ће овог пута обележити богат и разноврстан уметнички програм.

Прослава 1. новембра започиње у подне одавањем почасти ратницима погинулим у Балканским и Првом светском рату полагањем цвећа и венаца на спомен обележја на градском Тргу. Истог дана, у 17.30 часова, у галеријском простору Дома културе биће отворена изложба ручних преслица с краја 19.века, које је Народни музеј Ужице прикупио са подручја Златиборског округа. Аутор је етнолог Дијана Ристовић, а Нововарошани ће имати прилику да погледају део од укупно 98 прикупљених експоната.

„Свечана академија поводом Дана општине заказана је за 18 сати. Након обраћања и беседе председника општине Радосава Васиљевића, уследиће традиционална додела новчаних награда најуспешнијим студентима и ученицима, као и плакета и признања заслужним појединцима и колективима”, каже помоћница председника општине за привреду и локални економски развој и координаторка програма прославе Маријана Ђокић.

Академију ће обележити и богат уметнички програм, у оквиру кога ће наступити вокални солиста РТС Милош Радовић, као и ученици Музичке школе Пријепоље – Издвојеног одељења у Новој Вароши, које ове године прославља значајан јубилеј – две деценије постојања и успешног рада.

 

ПП Медиа / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


NOVA VAROS DAN OPSTINE

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.448.733 посета
Тренутно на сајту: 290 посетилац(a)