Језиве слике мртвих животиња након пожара у Коњевићима, трага се за биком од 400 килограма који је побегао од ватре 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Језиве слике мртвих животиња након пожара у Коњевићима, трага се за биком од 400 килограма који је побегао од ватре
Trenutno na sajtu: 439       |       Podeli:
14.03.2023 | 1 коментар(а)



Чачак - На имању Благојевића у Коњевићима код Чачка након што је ватрена стихија опустошила шталу



остало је само згариште и мртве животиње. Домаћини који већ годинама живе од продаје млека још увек не могу да верују шта их је снашло.

-Ишла сам да помузем краве и само сам видела дим, нисам знала шта да радим, одмах сам изашла, чујем кукају, зову ватрогасце. Кад сам изашла сина нема, он мука остао унутра да спасе нешто, али није имао шта, све је остало унутра. Почела сам да кукам, само да ми он изадје, да му се нешто не деси. Од овога смо живели, сваки дан сам била тамо са њима, по 30 литара млека су давале, то није мало - рекла је за агенцију РИНА, Драгица Благојевић.

Драгица Благојевић

Услед огромне ватре један бик је побегао из штале и њега домаћини још увек нису пронашли.

-Тражимо тог бика читаву ноћ и јутро, само да нам неко јави ако га виде, има преко 400 кила. Овде је 1996. године уложено све што смо имали, сад је све уништено. Шта ћемо сад, обновићемо... само да смо живи и здрави - рекао је Зоран брат Милована Благојевића.

Зоран Благојевића

У пожару је причињена огромна материјална штета, а на терен су одмах по пријави дошли ватрогасци са три возила који су успели да локализују пламен.

-Катастрофа је изгледало, од запаљене бале је све кренуло, знам да није инсталација, јер на тој страни објекта нема струја уопште. Био сам у штали кад је кренула ватра, све је отишло, две краве, телад... Нисмо стоку изводили зато нисам сад могао ни да их истерам напоље, две краве су саме побегле, бик исто. Док се мало саберемо па да видимо шта ћемо и како ћемо, али је баш тешко, рекао је домаћин Милован.

ГЗС/РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak konjevici krave bik pozar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (1)

  • Srbin

    Tuga



  •  















     


     

    © Глас Западне Србије
    Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
    032 347 001
    redakcija@glaszapadnesrbije.rs

    Импресум

    Статистика сајта:
    Прес: 157.722.207 посета
    Тренутно на сајту: 440 посетилац(a)