Угледни амерички магазин Форбс: Србија постаје светски шампион у вакцинацији 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Угледни амерички магазин Форбс: Србија постаје светски шампион у вакцинацији
Trenutno na sajtu: 531       |       Podeli:
06.02.2021 | 0 коментар(а)



Србија и друге земље које су показале сувереност у набавци вакцина постају глобални шампиони вакцинације.
Србија са одличним одзивом за вакцинацију, место нашла и у америкчком магазину Форбс, Фото: ГЗС

Овим речима угледни амерички магазин "Форбс" пише о порецесу имунизације становништва које спроводи Србија која се убраја међу најуспешније државе света када је реч о вакцинацији својих грађана против корона вируса.

„Србија представља савршен пример спровођења вакцинације. Грађани ове земље могу да бирају, не само врсту вакцине, већ и место у коме желе да се вакцинишу. Имунизације се спроводи широм Србије на 410 станица и вакцине су доступне свим грађанима, у свим градовима широм земље”, пише "Форбс".
Магазин хвали и стратегију вакцинације коју успешно спроводи Влада Србије.

„Штавише, Влада је такође применила нову модерну платформу за испоруку и заказивање вакцина, названу „Систем за управљање имунизацијом Републике Србије“ - наводи се у тексту.
Интернет дигитална платформа је такође позитивно коментарисана у тексту.

„Ова платформа пружа конкурентску предност у коришћењу алгоритама вештачке интелигенције. Грађани се могу брзо пријавити за имунизацију путем овог система управљања, који у реалном времену даје обавештења о напретку, праћењу и распореду вакцинација. Сви грађани имају приступ Националном порталу еУправе, што значи да ниједан део становништва не остаје у мраку - пише Форбс.

Наводи се и да не само да се чини да је влада задовољна, већ да и грађани Србије на друштвеним мрежама изражавају задовољство због дигиталне владине иницијативе и укупног искуства са вакцинацијом.

„ Стотине центара примарне здравствене заштите, места за масовну вакцинацију на Београдском сајму, Национални институт за јавно здравље, заједно са регионалним огранцима, неколико владиних агенција, Национални портал е-управе и неколико позивних центара - олакшавају размену информација, интероперабилност и управљање - сви су интегрисани у систем ”, наводи се.

Вечерње Новости/ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Srbija ima odlican odziv vakcinacija protiv covida 19 pohvale americki magazin Forbs

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.637.676 посета
Тренутно на сајту: 532 посетилац(a)