Западна Србија под снегом: Главни путеви проходни, завејана села 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Западна Србија под снегом: Главни путеви проходни, завејана села
Trenutno na sajtu: 516       |       Podeli:
11.01.2021 | 0 коментар(а)



Нова Варош / Ивањица / Златибор - Преко 30 центиметара снега током ноћи нападало је на територији општине Нова Варош.



Сва механизација тренутно је на терену и ради се на прочишћавању сеоских путева, преноси агенција РИНА.

„Већ смо имали позиве мештана који не могу да дођу до Нове Вароши. Неки су очистили колико су могли сами возама, а очекујемо да ће током дана сви путеви бити проходни. Оно што олакшава путарима јесте лак снег, који се лако чисти, као и престанак падавина", каже за РИНУ, Радосав Васиљевић председник општине Нова Варош.
Снежне падавине направиле су у проблем у снабдевању елкетричном енергијом и четири месне заједнице током ноћи су остале без струје.
„У Вранешима, Амзићима, Мишевићима и Дрмановићима дошло је до квара на мрежи, ми смо упутили наше екипе на терен које раде на санацији, надамо се да ће струја доћи до краја дана", истиче Васиљевић.

У центру Ивањице снег достигао висину од 40 центиметара

Снежни покривач на територији општине Ивањица у градском делу достигао је висину од 40 центиметара, док је у вишим пределима нападао и до пола метра. Путеви до центара свих месних заједница су очишћени и нема завејених засеока.

„Очистили смо путеве који морају бити проходни због болесника који у Ивањицу иду на дијализу, затим и у оним селима у којима су биле сахране. За сада је стање редовно, нема већих проблема, а нема проблема ни у снабдевању електричном енергијом, као што је било кад је пао први снег крајем прошле године", рекао је Момчило Митровић, председник општине Ивањица.

Путеви преко Златибора проходни

Снег који је падао преко 20 сати фирмирао је снежни покривач од близу пола метра на подручју Златибора. Екипе „Путева Ужице" све време су на терену и раде на чишћењу.
„За сада су путеви првог приоритета потпуно очишћени, у току дана ће бити чисти и путеви другог, а сутра се креће са чишћењем путева трећег приоритета. Синоћ је за само два сата пала велика количина снега што отежава ситуацију, а на терену до Црне Горе тренутно ради 14 камиона", изјавио је за РИНУ, Леко Корићанац директор ЈП „Путеви Ужице".

Према његовим речима, оно што прави проблем свакако јесу возачи, који крећу на пут без опреме и на тај начин успоравају саобраћај.

„Дајемо све од себе да путеви буду проходни, али неопходна нам је и помоћ и сарадљивост возача. Саобраћај за шлепере и моторна возила је зустављен, они бивају заустављени у равници. Много има возача који на пут крећу без зимских гума и дође до проблема и застоја у саобраћају", каже Корићанац.

 

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


sneg zapadna srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.411.115 посета
Тренутно на сајту: 516 посетилац(a)