Slobodan je vlasnik najstarije livnice na Balkanu - zaslužni su za najpoznatije spomenike od Rajka Mitića na Marakani do „Igrali se konji vrani” ispred Skupštine 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Slobodan je vlasnik najstarije livnice na Balkanu - zaslužni su za najpoznatije spomenike od Rajka Mitića na Marakani do „Igrali se konji vrani” ispred Skupštine
Trenutno na sajtu: 421       |       Podeli:
21.07.2023 | 0 коментар(а)



Slobodan Jeremić, vlasnik je najstarije umetničke livnice „Jeremić”, i četvrta je generacija ove porodične firme koja postoji 97 godina.



Slobodan, rođeni Beograđanin, nasledio je posao od oca i dede, koji su svoju ljubav prema ovom starom zanatu preneli i na njega, i od 2016. uspešno rukovodi velikim projektima. U njegovoj livnici pod Avalom, nastali su najznamenitiji spomenici srpske istorije, koji krase mesta širom Srbije ali i regiona, ali kako ističe, najponosniji je na spomenik Rajku Mitiću na stadionu Crvene Zvezde i Kralja Petra I Karađorđevića u Novom Sadu.

Delo izašlo iz livnice Jeremić

Ipak, ističe da, pored posla, za njega najveće zadovoljstvo predstavlja humanitarni rad, budući da je donator mnogih bista i spomenika Srpskoj pravoslavnoj crkvi ali i drugim institucijama.

Livnica koja je osnovana 1927. i najstarija je na Balkanu između ostalog uradila je i spomenike „Igrali se konji vrani” ispred skupštine Srbije, Majku Terezu u Vatikanu, Despota Stefana Lazarevića, Matiju Bana i mnoge druge.

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vesti beograd livnica jeremic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.418.174 посета
Тренутно на сајту: 422 посетилац(a)