Њих петорица на Светог Василија започели хуману мисију, помажу болесној деци и њиховим родитељима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Њих петорица на Светог Василија започели хуману мисију, помажу болесној деци и њиховим родитељима
Trenutno na sajtu: 297       |       Podeli:
15.05.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица – Колико је тешка борба кад сазнате да вам дете болује од канцера знају само родитељи који кроз њу пролазе. Да би им бар мало

 олакшали чланови Удружења „Увек са децом“ су још пре четири године за све родитеље који са болесном децом долазе на лечење у Београд обезбедили смештај у стану у Смиљанићевој улици. Опремљен је да буде њихов привремени дом и кроз њега је до сада прошло 49 деце са родитељима. Како би помогли да се покрију трошкови смештаја у овом Родитељском кутку активорали су се чланови Удружења „Огњиште“ који су се одлучили на необичну хуманитарну кацију.

„Покренули смо  хуманитарну акцију „Три милиона корака – за бесплатан смештај деци оболелој од рака са породицом“ која је започела управо на празник Светог Василија Острошког, 12. Маја. Тада само кренули из Омољице код Панчева, а наш циљ је манастир Отсрог. Пешачимо већ четврти дан, прелазимо око 50 километара дневно и стигли смо до Ивањице“, рекао је за РИНУ Славко Радојичић, председник Удружења „Огњиште“.

Циљ је да за десет дана препешаче три милиона корака како би помогли малим борцима и њиховим најближим. Осим што су у том стану смештени, у Родитељском кутку добијају подршку од чланица удружења да лакше преброде тешке дане, јер су оне и саме као и ти родитељи прошле ово немило искуство са својом децом.

„Један корак по цени од 0,436 динара пута 3.000.000 јесте износ од 1.308.000 динара који је потребан да се сакупи. На тај начин обезбедиће се 365 дана бесплатног боравка оболеле деце и њихових породица. На овом посебном ходочашћу са мном су Александар Прешерн, Александар Шекуларац, Станко Балабан и Јован Црњин “, каже хуманиста.

Удружење добрих људи “Огњиште” је основано пре нешто више од годину дана ради остваривања циљева у областима хуманитарног рада, опште културе и подизања свести о екологији.

ГЗС/ РИНА

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica vasilije pesacenje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.445.653 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)