Пореска управа Србије објавила календар са прецизним роковима за плаћање пореза 


Danas sunčano i toplo uz temperaturu do 28 stepeni              Počela Stradalna nedelja - danas je Veliki ponedeljak              Koalicija Aleksandar Vučić – Čačak sutra- predala listu za lokalne izbore, prvi na listi Milun Todorović              Nosilac liste naprednjaka u Ivanjici je Ivan Mojsilović              Koalicija okupljena oko SNS i liste Aleksandar Vučić – Užice sutra -predala GIK-u izbornu listu              Dveri prikupljaju potpise za izbore             

 
Пореска управа Србије објавила календар са прецизним роковима за плаћање пореза
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
04.01.2023 | 0 коментар(а)



Београд - Пореска управа Србије објавила је календар са роковима за измирење обавеза током јануара месеца, а према њему
Фото: ГЗС

први рок истиче 5. јанауара до када је неопходно доставити обавештења о закљученим уговорима по основу естрадних програма у претходном месецу и извештаје о измирењу обавезе запошљавања особа са инвалидитетом и уплати средстава.

Следећи рок је 10. јануар, до када се подноси пореска пријава и плаћа порез на премије неживотних осигурања. као и порез на додату вредност (ПДВ) за пореске дужнике из члана 10. Закона о ПДВ. Овог 16. јануара истиче рок за измирење највећег броја обавеза и то за плаћање аконтације пореза на приходе од самосталне делатности, плаћање пореза на приход од пружања угоститељских услуга за четврти квартал прошле године, плаћање доприноса на приходе од обављања самосталне делатности за претходни месец, те доприноса за свештенике и верске службенике, домаће држављане запослене у иностранству и иностране пензионере за претходни месец.

Такође и за подношење пореске пријаве и плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за осниваче, односно чланове привредног друштва, пореске пријаве и плаћање ПДВ за претходни месец, подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за децембар ако је тада испуњен један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство, те подношење пореске пријаве и плаћање ПДВ за четврто тромесечје 2022. године.

Исти рок важи и за подношење обрасца ПИД ПДВ 1 за четврти квартал ако је обвезник тада испунио један од критеријума за стицање статуса обвезника ПДВ који претежно обавља промет добара у иностранство, као и за промену пореског периода за који се предаје пореска пријава и плаћа ПДВ из календарског тромесечја у календарски месец те за плаћање аконтације пореза на добит правних лица за претходни месец и акцизе за другу половину месеца.

Такође 16. јануара истиче рок за подношење производног норматива од стране произвођача акцизних производа који се примењује за умањење обрачунате акцизе у 2023. години, затим пореске пријаве за обрачун акцизе за претходни месец, као и пореске пријаве и плаћање акцизе на струју за крајњу потрошњу за претходни месец.

Коначно, 31. јанаур је крајњи рок за подношење пореске пријаве за предузетнике паушалце код којих је дошло до измене у обиму пословања односно промета у прошлој години, за плаћање доприноса за обавезно социјално осигурање за неисплаћене зараде за децембар 2022. године, затим за плаћање акцизе за прву половину месеца те за доставу пописних листи затечених залиха акцизних производа са стањем на крају 2022. године.

ГЗС / Мондо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


porez doprinosi

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.603.156 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)