Нови садржаји за активан одмор на Златибору 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Нови садржаји за активан одмор на Златибору
Trenutno na sajtu: 351       |       Podeli:
15.09.2020 | 0 коментар(а)



Чајетина - Златибор предњачи међу туристичким центрима западне Србије по уређеним теренима,

шеталиштима, бициклистичким и планинарским стазама, које доприносе активном одмору туриста и значајно обогаћују разноврсну понуду. Приметно је овде да све више гостију активно проводе свој одмор, с намером да очувају здравље, обнове снагу, пораде на својој физичкој и духовној лепоти, уз све то и да се лепо одморе у пријатном планинском амбијенту. Зато се, у складу с таквим тенденцијама, настављају инвестиције те врсте на Златибору – управо су овде видљиви резултати нових улагања у ове садржаје, и то у ужем средишту најпосећеније планине.

На простору код хотела ’’Олимп’’ у завршној фази је изградња спортског парка са низом терена. Градња овог парка финансира се средствима Европске уније, а ту ће бити игралишта за одбојку на песку и баскет, теретана на отвореном, дечје справе, љуљашке, клацкалице, тобогани, једна мала атлетска стаза и друго потребно онима што активно проводе одмор на Златибору.

Упоредо се ради и једна нова трим стаза изнад хотела “Ирис”, према дечјем вртићу. То је једна савремена трим стаза дуга 290 метара, чију градњу заједно финансирају општина Чајетина и Министарство трговине, туризма и телекомуникација. За десетак дана биће завршена и дата на коришћење свима који уживају у активностима на отвореном.

Ови и други нови садржаји чине да туристичка понуда Златибора буде све богатија и разноврснија. Што је значајно с обзиром да су овде заступљени различити облици туризма: првенствено здравствени, затим спортско-рекреативни, излетнички, сеоски, конгресни и манифестациони туризам. Уједно, Златибор је одлична полазишна тачка за обилазак и упознавање околине непроцењивих природних и културних одлика.

А јединствена природа и даље је главни адут нашег најпосећенијег планинског центра. Туристички Златибор, мада у самом средишту прилично изграђен (што је био неопходан услов развоја и рекордних посета, јер савремени гост пре свега захтева нови модеран смештај), задржао је своје особене природне вредности. Овде се туристима и сада отвара могућност да уживају у очуваној природи надомак самог центра, на пропланцима, у четинарским шумама, дуж пешачких, бициклистичких и планинарских стаза. Управо је то драж Златибора као туристичког центра – у самом средишту постоје савремени садржаји за свепрохтеве неопходни модерном туристи, а за само неколико минута већ су у нетакнутој природи они који воле ту врсту одмора.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cajetina zlatibor aktivan odmor sadrzaji

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.815.425 посета
Тренутно на сајту: 352 посетилац(a)