Златибор без баријера 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Златибор без баријера
Trenutno na sajtu: 302       |       Podeli:
14.12.2022 | 0 коментар(а)



Чајетина - У Основној школи „Димитрије Туцовић“ на Златибору одржане су изложба и трибина о правима особа са инвалидитетом у оквиру

пројекта „Једнака права за особе са инвалидитетом у европској години младих“ који спроводи удружење „Златибор без баријера“.

У склопу обележавања Међународног дана особа са инвалидитетом и Међународног дана људских права за ученике на Златибору организовани су изложба и трибина како би се појачала свест о правима која имају особе са инвалидитетом. Школа је добро место за увођење схватања о потребама других и развоју емпатије, али превасходно поштовању права, а примери добре праксе су исказани на фотографијама, као што су постављање приступних рампи на објектима на Златибору.

"Пројекат има за циљ оснаживање младих особа са инвалидитетом и побољшање свести целокупне околине о правима и положају особа са инвалидитетом. У оквиру пројекта ми смо заокружили два битна датума, а то је 3. децембар - Међународни дан особа са инвалидитетом и 10. децембар – Међународни дан људских права. Тим поводом смо организовали ову изложбу у холу основне школе на Златибору где се на сликама показују нека од права особа са инвалидитетом као и примери добре праксе уклањања архитектонских баријера", рекао је Александар Радишић из удружења "Инклузија особа са инвалидитетом" Златибор.

На трибини којој су присуствовали ученици осмог разреда особе са инвалидитетом су изнеле своја искуства из свог окружења о правима које је неопходно поштовати, а један од најчешћих примера је уважавање паркинг места за инвалиде. Спровођење овог пројекта удружења „Златибор без баријера“ подржало је Министарство за рад, борачка и социјална питања. Да подсетимо, од оснивања удружења 2013. године видљиви су примери боље приступачности како у јавним објектима тако и у туристичким садржајима у општини Чајетина.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.450.736 посета
Тренутно на сајту: 301 посетилац(a)