Кроз ски школу на Златибору током зимског распуста прошло чак 2.000 малишана 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Кроз ски школу на Златибору током зимског распуста прошло чак 2.000 малишана
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
24.01.2021 | 0 коментар(а)



Чајетина - Због својих благих падина Златибор је идеалан за прве скијашке кораке, па су скијалишта на Обудовици и Авантура парку препуна деце и скијаша
Први скијашки кораци на Златибору, фото: РИНА

почетника. О великом интересовању говори податак да је од отварања сезоне кроз ски школу Авантура парка прошло преко 2.000 полазника.


"Скијање и санкање могуће је у центру Златибора на неколико локација. На падини Обудовица у функцији је ски лифт, а поред великог броја ски школа уређен је простор за слободно скијање. Авантура парк је и ове године једно од омиљених локација за скијаше почетнике. Санкалишта на Обудовици, код језера, у Дино парку као и на падини код основне школе препуна су малишана који уживају у снежним чаролијама, а зимску забаву употпуњује и клизалиште", рекли су у ТО Златибор.


Златибор је дестинација која је временом постала синоним за идеалан породични одмор, па је током зимског распуста у садржајима Дино парка уживало преко 10.000 посетилаца, међу којима и велики број малишана одушевљених сусретом са несвакидашњим праисторијским становницима парка.

Златиборске падине идеалне за прве зимске кораке, фото: РИНА


"Зимски распуст званично је завршен, али на Златибору и даље борави велики број гостију. Снега има око 40 центиматара што омогућава уживање у зимским спортовима. У Ски-центру “Торник“ за скијаше и бордере отворене су плава и црвене стазе, а у функцији су стазе и лифт за почетнике и полазнике ски школа. Посетиоцима је на располагању панорамска вожња жичаром, као и боб на шинама", истичу у ТО Златибор.


Иако су током протеклог периода најбројнији били домаћи гости, у наредним данима очекује се већи прилив гостију из региона. Република Србија отворила је своје границе за држављане Црне Горе, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Бугарске и Албаније, па туристима који долазе из ових земаља није потребан негативан ПЦР тест за улазак у Србију.


Судећи по резервацијама које бележе хотели и други смештајни објекти, у наредном периоду биће највише гостију из Црне Горе и Босне и Херцеговине.


ГЗС/ РИНА

 
 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Zlatibor skijanje sneg

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.522.506 посета
Тренутно на сајту: 326 посетилац(a)