Новак Ђоковић фондација отворила игралиште у Прањанима 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Новак Ђоковић фондација отворила игралиште у Прањанима
Trenutno na sajtu: 408       |       Podeli:
26.04.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - У духу недавно покренуте онлајн кампање посвећене значају спорта, под називом Спорт у једној речи, Новак Ђоковић фондација данас је свечано отворила

игралиште за децу у вртићу "Сунце", у месту Прањани.

Ово је треће у низу од четири игралишта у Србији, у чију је адаптацију и опремање уложено више од три милона динара. До сада су отворена игралишта у општинама Србобран и Стара Пазова.

Фондација је донирала мобилијар вредности око 500.000 динара. Свечано отварање обележио је дан испуњен спортским играма за више од 60 малишана.

Пројектна менаџерка Новак Ђоковић фондације, Горана Џуџа Јаковљевић, истакла је значај игралишта за рани развој деце, као један од основних циљева рада Фондације.

Фото: Фондација Новака Ђоковића

"Игралишта су од кључног значаја за развој деце, јер она кроз игру истражују, спознају окружење, развијају моторичке и способности социјалне интелигенције. Тежимо да створимо погодне услове за психофизички развој деце и простор у којем ће свакодневно задовољити своје потребе. Игра и бављење спортом представљају веома важне сегменте одрастања и Фондација је посебно посвећена срединама које до сада нису имале најадекватније услове. Значај ангажовања локалне самоуправе и слух који имају за овакве ствари нам много олакшава сарадњу и можемо рећи да смо изузетно задовољни досадашњим постигнућима", истакла је Јаковљевић.

У име општине Горњи Милановац председник Дејан Ковачевић захвалио се на донацији мобилијара за објекат ПУ "Сунце" у Прањанима.

"Један од главних циљева општинског руководства је и равномеран развој свих делова општине. Прањани представљају друго по величини насељено место у нашој општини и ова донација је драгоцена, јер ће и деца из Прањана и околине имати исте услове за раст и развој као и њихови вршњаци у граду", изјавио је Ковачевић.

Април као месец када се широм света обележава Међународни дан спорта, инспирисао је Фондацију да је право време за подстицање јавности и освешћивање о важности спорта у животу.

У том духу баш у априлу Фондација организује отварања игралишта и спортске игре за најмлађе широм Србије, а путем онлајн кампање Спорт у једној речи, која ће трајати до 30. априла, Фондација позива цео свет да се укључи и да свој допринос подизању свести о значају спорта.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.390.389 посета
Тренутно на сајту: 409 посетилац(a)