Чачак највеће саобраћајно чвориште западне Србије, крећу радови на три деонице 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Чачак највеће саобраћајно чвориште западне Србије, крећу радови на три деонице
Trenutno na sajtu: 377       |       Podeli:
29.05.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - Почетком следеће године очекујемо да ће се деоница ауто-пута од Прељине до Пожеге



бити пуштена у саобраћај, рекао је гостујући у Дневнику западне Србије градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

„Директор Дробњак и моји сарадници протеклих осам седмица сваке суботе обилазимо трасу. Углавном смо фокусирани на Јелицу, односно тунел Лаз. Велики је подухват, са чачанске стране висина Јелице 1.100 метара, а негде око 600 метара са лучанске. Ради се 18 или 20 сати дневно, кинески извођачи и наши подизвођачи. Убеђен сам да ће у року све бити завршено. Радови на пробијању тунелу „Муњино брдо” су почели, али је геологија проблем, кинески партнери и Институт „Цип” раде на решењу за сада се ушло неких 550 метара”, казао је Тодоровић.

Са радовима на Моравском коридору, на територији града Чачка, креће се у јуну. Донето је око 2.300 решења експропријације, од Мрчајеваца ка Чачку. У новембру се очекује да ће се кренути и са четвртим ауто - путем, то ће бити брза саобраћајница од Мрчајеваца ка Крагујевцу.

„Држава се бави одличном фискалном политиком и наравно да смо ослоњени на њу. Председник је увек ту расположен да помогне а западна Србија је била у фокусу као што се и види. Веома важно је да се настави уговор са кинеским партнером за ауто-пут Пожега - Бољари, јер је то битно за развој западне Србије, као и међународни аеродром `Морава` у Лађевцима”, рекао је градоначелник.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak saobracaj

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.402.190 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)