Потисани уговори о изградњи насеља за социјално угрожене житеље Медвеђе 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Потисани уговори о изградњи насеља за социјално угрожене житеље Медвеђе
Trenutno na sajtu: 264       |       Podeli:
09.02.2023 | 0 коментар(а)



Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније данас је посетио Медвеђу, а повод посете било је потписивање



уговора између Епархије нишке и њеног Верског добротворног старатељства „Добри Самарјанин“ са једне стране, и Општине Медвеђа са друге стране, чиме је и званично започет пројекат изградње насеља за социјално угрожене житеље Медвеђе. Општина Медвеђа је уступила земљиште на коме ће се, уз Божију помоћ и уз помоћ добрих људи, изградити ово насеље, док ће Епархија нишка финансирати реализацију пројекта.

Након потписивања уговора, Преосвећени Епископ и председник Општине Медвеђа Драган Кулић обишли су простор на коме ће нићи ово насеље, после чега су се обратили представницима медија.

Фото: Епархија нишка

Председник Кулић је изразио своју велику захвалност Српској Православној Цркви и Епархији нишкој, која непрекидно помаже потребитим становницима Медвеђе, као и жељу да се плодна сарадња између Општине и Епархије настави и у будућности.

Фото: Епархија нишка

Преосвећени Владика је потом истакао да је овим уговором предвиђена изградња пет кућа за угрожене, превасходно вишедетне породице, као и то да је хуманитарна организација „Наши Срби“ (Our Serbs) из Чикага преузела на себе финансирање градње прве стамбене јединице, позвавши притом све оне који су у могућности да дају свој допринос овој великој хуманитарној акцији.

Фото: Епархија нишка

Предвиђено је да се са радовима започне од марта, а замисао је и жеља да, ако Бог да, неколико домова буде завршено до краја ове године.

 

 

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.460.266 посета
Тренутно на сајту: 265 посетилац(a)