Панићи обележили крсну славу у немаштини без оца и брата 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Панићи обележили крсну славу у немаштини без оца и брата
Trenutno na sajtu: 807       |       Podeli:
19.12.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Двојица браће, Братислав и Мирослав из Милићеваца раном зором су славски колач однели у цркву, а мајка Драгица га после тога ставила на сто



и то је једино што су имали за овај Никољдан. За шест месеци Панићи су остали без два члана, отац је преминуо од рака, а старији брат се убио пре 5 дана.

"Мајка је синоћ умесила колач, преломили смо га као што смо радили док су тата и брат били живи. Желели смо да се помолимо Богу да превазиђемо ове тешке тренутке и да и нама једном крене на боље", прича за РИНУ шеснаестогодишњи Братислав.

 

Братислав са 15 година постао глава породице

У кући Панића, међутим, већ десет година нема ни струје ни воде, али малишани поносно кажу - ма, ми смо на то навикли.

"Од кад знам за себе, знам да ноћи проводимо у мраку. Погледамо телевизор код комшије, а купамо се у кухињи. Ја донесем корито, загрејем воду и тако од кад сам кренуо у први разред. Иако нам је таква ситуација и брат и ја се купамо сваки дан, јер идемо у школу и морамо бити уредни ", каже овај храбри дечак који је сам припремио дрва за ову зиму, јер није имао ко други.

 

Испред трошне сеоске куће још увек стоје свеће од недавне сахране, а на зиду две умрлице једна до друге. Мајка Драгица скрхана седи у углу собе и једва проговара јер њен бол је највећи.

"Нисмо никад ни од кога тражили помоћ, били смо поносни иако живимо и без струје и без воде и у јако тешким условима. Сада сам морала да кажем, због ова моја два сина. За мене је свеједно, али су они заслужили боље услове за живот. Мог најстаријег сина више нема, обесио се, али Браца и Микија морам сачувати од ове немаштине", једва је кроз сузе рекла Драгица.

 

Најмлађи Мирослав има 12 година и он са братом, иако мали, свакодневно доноси воду и дрва.

"Помажемо мами колико год можемо, њој је најтеже. Желео бих само да имамо воду и струју, остало нам ништа не треба све ћемо сами", испричао је Мирослав.

За овај Никољдан Панићи неће имати госте, али се надају да је лошим догађајима дошао крај и да их очекују светлији дани. Двојица браће то искрено прижељкују, онако како то само деца умеју - од срца.

Сви који желе да помогну Панићима, могу их лично посетити у Милићевцима код Чачка и однети им помоћ, или им уплатити новац на жиро рачун отворен у Еуробанци ЕФГ који гласи на мајку Драгицу Панић 250-4060054441500-02.


Сви који желе да помогну  могу званичне информације добити преко  лица задуженог за помоћ испред Града чачка а то је 

Већ стигла прва помоћ породици

 Како  Глас западне Србије сазнаје породици Панић већ је јутрос  стигла прва материјална и финансијска помоћ а градоначелник Чачка  за лице задужено за кординацију  именовао је  Драгомира Шипетића, члана Градског већа задуженог за социјалну политику. 

,, Веома смо заинтерсовани да помегнемо свим угроженим породицама на територији наашег Града, сагласно одлуци о правима  и потребама  угрожених породица. Ја сваког четвртка већ три године примам грађане  о 11 до 13 часова у просторијма града, где их упознајем са правима  и на све могуће начине помажемо из буџтске резерве. Годишње за помоћ издвајамо око 24 милона динара" каже Шипетић.

Сви они који  желе да помогну Панићима информације могу добити код  Драгомира Шипетића члана Градског већа Чачка  што је гаранција  да ће помоћ стићи на право место породици Панић из Милићеваца.

Телефон за контакт  је 063688324.

 

ГЗС / РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.058.003 посета
Тренутно на сајту: 808 посетилац(a)