ЕПС: Од извоза струје у 2023. години зарада 49 милиона евра 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
ЕПС: Од извоза струје у 2023. години зарада 49 милиона евра
Trenutno na sajtu: 318       |       Podeli:
29.03.2023 | 0 коментар(а)



Вршилац дужности директора Електропривреде Србије Мирослав Томашевић, изјавио је данас да је Србија од почетка



године извезла струју за 49 милиона евра, а да су ремонти уговорени и почели.
"Испунио сам оно што је био мој задатак, да после много проблема заједно са тимом, вратим ЕПС у добро стање", поручио је в.д. директора Електропривреде Србије Мирослав Томашевић члановима Надзорног одбора, које је обавестио и о почетку ремонтне сезоне.

Како се наводи у информацији објављеној на сајту ЕПС-а Томашевић је на седници Надзорног одбора рекао да је циљ постигнут.

"Постигли смо циљ. Захваљујући релативно благој зими, доброј хидролошкој ситуацији, али и спремности термоелектрана, подигли смо систем и сада и извозимо електричну енергију. Само у марту зарада од извоза електричне енергије износи 32,5 милиона евра, а од почетка године достигла је 49 милиона евра", рекао је Томашевић.

Навео је да је увозом угља додатно осигуран систем, те да су тренутно депоније угља пуне, поготово у Костолцу.

"Укупно на депонијама ЕПС-ових термоелектрана тренутно је 1.770.000 тона угља, што је незабележено последњих година", рекао је он.

Томашевић је казао да је почела ремонтна сезона, те да су уговорени сви послови.

Прецизирао је да је од 19. марта у ремонту блок А4 у ТЕНТ-у А, да ће од 2. априла почети ремонтни радови на блоку Б1, а од 15. априла радиће се на БТС систему у Рударском басену Колубара.

"И Међународни монетарни фонд (ММФ) смо на састанку обавестили о свим резултатима и плановима, као и о томе зашто ЕПС није финансијски ризик", поручио је Томашевић.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.184 посета
Тренутно на сајту: 316 посетилац(a)