Вучић: Односи са Турском на највишем нивоу у историји 


Danas promenljivo oblačno i toplo sa lokalnom pojavom kiše              Preventivne preglede obavilo više od 23 hiljade građana Srbije              Tokom proteklog vikenda na putevima u Srbiji stanje bezbednosti saobraćaja značajno pogoršano              Požar na deponiji Duboko ugašen na površini većoj od 70 odsto, u toku aktivnosti na gašenju žarišta              Vučić - Grupa građana je dobila ogroman novac da ruši Čačak i Todorovića              Od danas se smeće iz Čačka odvozi na kraljevačku deponiju             

 
Вучић: Односи са Турском на највишем нивоу у историји
Trenutno na sajtu: 360       |       Podeli:
07.09.2022 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да су односи Србије и Турске
Фото: ГЗС

на највишем нивоу у модерној историји два народа и земаља, указујући посебно на одличне резултате у трговинској размени.

„Верујем да резултати које смо постигли показују да смо односе успели да подигнмемо на веома висок, рекао бих највиши ниво у модерној историји наших народа и земаља“, казао је он.

Вучић је указао да је трговинска размена подигнута са нивоа значајно испод једне милијарде евра, на готово 2,5 милијарди евра, са великим скоком и ове године.

„Верујем да смо на добром путу да испунимо циљ који је поставио председник Ердоган, а у што ми нисмо веровало да је могуће, а то је да трговинска размена достигне пет милијарди евра“, рекао је он.

Вучић је казао да га посебно радују што инвестиције из Турске и даље долазе у Србију, што се повећавају и што турске компаније данас већ запошљавају готово 10.000 људи.

„Оно што смо урадили у претходном периоду ускоро ће моћи грађани Србије да виде на делу“, подвукао је Вучић.

Сем обнове многих културно-историјских споменика, казао је, грађани ће моћи да уживају у 22 километара дугом путу Нови Пазар -Тутин.

„Некада је то био пут смрти на којем смо изгубили многе дивне људе. Данас је то модеран пут, који је готово завшен“, рекао је он.

Вучић се захвалио на ефикасности турских извођача и на идеји да заједнички тај пут радимо.

Пренео је да је већ видео мост на Рачи, који, у оквиру изградње аутопута Кузмин-Рач, гради турска компанија, а који, каже, изгледа импресивно.

Изразио је очекивање да ће тих 19,1 километара аутопута ускоро бити завршени и тиме се Србија споји аутопутем са БиХ.

Ердоган: Надам се скором постизању споразум и за таблице на Косову

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган поручио је данас, после састанка са председником Александром Вучићем, да се нада да ће у најскорије време бити постигнут и споразум по питању регистарских таблица са Косовом, као и када је реч о другим спорним питањима.

"Веома смо задовољни да је постигнут споразум када је реч о преласку граница само са личним картама између Србије и Косова. Када је реч о регистрарским таблицама, надам се да ће се споразум постићи у најскорије време, као и по другим проблематичним питањима", рекао је Ердоган.

Истакао је да ће Турска наставити искрено да подржава решавање проблема кроз дијалог.

"Када се од нас тражи помоћ пружамо допринос свим средствима која су нам доступна и конструктивним приступом и оним који је непристрасан. И спремни смо да урадимо оно што је део наше улоге када је реч о томе да се стране у БиХ састану у формату да постигну измирење у три заједнице", навео је Ердоган.

Нагласио је да ће његова посета Србији довести до специјалних резултата за две земље, као и овај регион.

"Хвала драгом пријатељу Вучићу за његовом искреном гостопримству, у име своје делегације и народа", поручио је Ердоган.

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic erdogan

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.602.230 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)