Синиша Павловић, нови директор Туристичке организације општине Лучани 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Синиша Павловић, нови директор Туристичке организације општине Лучани
Trenutno na sajtu: 288       |       Podeli:
27.01.2020 | 0 коментар(а)



Лучани - На 14. седници Скупштине општине Лучани, која је одржана данас, усвојена је оставка ВД директора Туристичке организације општине Лучани и са 27 гласова за и једним
Синиша Павловић, нови директор ТО општине Лучани, Фото: ГЗС

уздржаним гласом постављен Синиша Павловић из Чачка за вршиоца дужности директора ове установе, на период од најдуже годину дана.
Одборници су именовали и нови Управни одбор Туристичке организације општине Лучани, утврђен предлог решења о образовању комисије као и спровођење јавног конкурса за избор директора ЈКП "Комуналац" Лучани.


Скупштински одборници су образовали и Савет за здравље општине Лучани чији задатак ће бити да прати рад установе примарне здравствене заштите, прати здравствено стање становништва и демографску структуру и припрема стратегију и акциони план за спровођење на нашој територији. Чланови Савета бирани су из реда представника локалне самоуправе, здравствених установа здравственог фонда и удружења грађана из реда пацијената.

Скупштина је на данашњој седници усвојила и план рада Центра за социјални рад у 2020. години у коме су дефинисани основни задаци социјалне заштите као и остваривање права грађана на помоћ. На седници је истакнуто да Центар за социјални рад ове године прославља јубиларних 40 година рада као и да је у току реконструкција зграде у делу унапређења енергетске ефикасности. Средства су обезбедили Министарство енергетике и локална самоуправа.
Директор Центра, Наталија Дарковић је истакла да је у току израда социјлне карте становништва, посебно самохраних родитеља, старачких домаћинстава, многочланих породица, инвалидских лица а која не користе никакав вид социјалне помоћи како би се додатно помогле угрожене породице и појединци са територије општине Лучани.
Усвојен је и извештај о раду предшколске установе "Наша радост" у претходној школској години као и план рада за ову годину.


У циљу поспешивања популационе политике, Скупштина је на данашњој седници донела и правилник о помоћи за вантелесну оплодњу за парове са територије општине Лучани. Помоћ је намењена онима који су исцрпели све могућности које нуди републички фонд за здравство за ову област.

Донет је и правилник о избору програма и пројеката културно уметничких друштава који се финансирају из буџета општине. На јавни конкурс ће моћи да се пријаве културно уметничка друштва, певачке групе и хорови чије седиште је на нашој територији.
Скупштина је усвојила и програм рада Међуопштинског историјског архива у коме је прецизирана заштита архивске грађе и регистратурског материјала, пријем и смештај архивске грађе, сређивање и обрада као и техничка заштита архивске грађе.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


lucani sinisa pavlovic direktor to

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.791.236 посета
Тренутно на сајту: 289 посетилац(a)