Kоловоз од 6, 5 метара 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Kоловоз од 6, 5 метара
Trenutno na sajtu: 364       |       Podeli:
11.11.2019 | 0 коментар(а)



Нова Варош – На деоници пута Браношевац – Милановац започело бетонирање 540 метара

конзолних објеката – проширења пута и пешачке стазе. У петак су у неколико наврата нешто дуже трајали застоји на деоници регионалног (државног) пута Нова Варош – Сјеница због бетонирања једне кампаде проширење дела пута и пешачке стазе.

"Пут се проширује на 6,5 метара (са две траке по 3,25) док ће у кривинама ширина бити до осам метара", каже грађевински инжењер Адмир Пурковић из пријепољског погона ужичких „Путева“. Пешачка стаза гради се са доње стране и у њој су цеви за каблове, док је на горњој страни дренажа.

Истовар бетона из мешалице у потпуности зауставља саобраћај, фото: Д. Гагричић

Путари су подигли 220 кубика габионских зидова, високих и пет метара, а пројектом је предвиђено још 230 кубика испод кућа на Милановцу (пре скретања за Шанац).

У деоницу пута од једног километра уградиће се, према речима Пурковића, 1.500 кубика бетона. Најтежи део посла је изградња такозваних конзолних објеката (проширење и стаза) у дужини од 540 метара, на три деонице трасе (у кривинама испред и иза садањих радова). Због специфичности посла – ископи, армирање, бетонирање, битуменска заштита, радови се изводе по кампадама од 23 метра и трају нешто дуже него што то очекују возачи.

Две траке од по 3,5 метра, а у кривинама пут од 8 метара, фото: Д. Гагричић

На траси, која је на 1.100 метара надморске висине, путари ће, кажу, радити док их не прекину киша, мразеви или снег и наставии на пролеће. Најављено је да ће зимус саобраћај тећи у две траке, без семафора.

На траси немају овлашћења да говоре о роковима, већ упућују на инвеститора – „Путеве Србије“.

У зидове уграђено 220, а треба 560 кубика камена, фото: Д. Гагричић

Исти извођач је реконструисао деоницу пута Аљиновићи – Милановац пре осам (или, можда, коју годину више) кад су прекинути радови, јер на последњем километру Општина Нова Варош није испунила обавезе (пројекат и друго) према међународном кредитору и државном предузећу. Касније је морао да се мења пројекат…

 

Златаринфо Д.Гагричић / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


nova varos put prosirenje zlatar

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.788.758 посета
Тренутно на сајту: 364 посетилац(a)