У току реконструкција Улице Николе Луњевице 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
У току реконструкција Улице Николе Луњевице
Trenutno na sajtu: 329       |       Podeli:
12.08.2019 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Почетком августа започети су радови на рехабилитацији улице Николе Луњевицe у Горњем Милановцу.

Планирана деоница обухвата око 1.193 метра, од Улице Петра Кочића до Улице браће Радојевића. Председник општине Дејан Ковачевић обишао је данас радове и том приликом истакао да Улица Николе Луњевице никада није реконструисана у овом обиму који се тренутно ради. Улица ће добити ново рухо, а поред мењања комплетне коловозне конструкције, ради се и кишна и фекална канализација, тротоар, као и улична расвета.
„Преко хиљаду стамбених јединица користи само у овом насељу овај пут. Увек смо имали проблем с површинским водама, због недостатка кишне канализације, па се надам да ћемо успети све проблеме мештана да решимо с овом свеобухватном реконструкцијом. Такође, овај пут је пут који је најкраћи до Бање Горња Трепча, која је последњих година постала посећена туристичка дестинација, па се надам да ћемо после завршетка ове улице имати и много више туриста који ће пролазити кроз наш крај и који ће користити овај пут као алтернативни пут за Бању Трепчу“, рекао је Ковачевић.

Вредност радова је преко 82 милиона динара, а извођач је „AR Gradnja“ d.o.o Београд. Пословођа градилишта Станиша Јокић рекао је да је задовољан динамиком радова, који тренутно обухватају атмосферску и фекалну канализациону мрежу, почев од Улице Браће Алексић.
„ Атмосферска канализација на овом делу се изводи од ПВЦ цеви fi500, а фекална fi315. Планирано је да радови трају три месеца, а веома сам задовољан тренутном динамиком“, рекао је Јокић.

Општина Горњи Милановац велика средства улаже у развој инфраструктуре. Само овде године, издвојено је преко 400 милиона динара за асфалтирање локалних и некатегорисаних путева, а тај тренд ће се наставити и у будућности, с тенденцијом перманентног повећања улагања.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.551 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)