Уз подршку ЕУ нова машина за ЈП Љубовија 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Уз подршку ЕУ нова машина за ЈП Љубовија
Trenutno na sajtu: 704       |       Podeli:
03.02.2023 | 0 коментар(а)



Љубовија - ЈП „Љубовија’’ набавило је уз помоћ Европске уније нову комбиновану машину са комплетном опремом

за оперативну употребу (кашика 4 у 1 тзв. крокодилка, кашика од 300 мм, 400 мм, 800 мм, 1400 мм, хидраулични чекић, механичка брза спојка) укључујући и раоник за чишћење снега. Машина је купљена у оквиру пројекта „Унапређење јавне инфраструктуре у подстандардним сеоским насељима у Љубовији“, који се спроводи кроз програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији"(ЕУ СХАИ). Укупна вредност пројекта је 312.470 евра и он, поред куповине комбиноване машине, подразумева и реконструкцију општинског пута Алин грм - Шарампов и изградњу моста на Крупинској реци.
„Набавком комбиноване машине са комплетном пратећом опремом наставили смо тренд обнове механизације у ЈП „Љубовија“ и омогућили далеко ефикасније реаговање у суочавању са изазовима одржавања водотокова 2. реда и путне инфраструктуре у наведеним насељима, а све у циљу унапређења животних услова најугроженијих чланова локалне заједнице“, рекао је директор ЈП „Љубовија“ Србослав Јагодић.
Председник Општине Љубовија Милан Јовановић је истакао да Општина у оквиру истог програма спроводи још један пројекат, у насељу Узовница, који је сада у завршној фази.
„Као што знате, у питању је пројекат који финансира ЕУ и који подржава становање и активну инклузију осетљивих група у Љубовији. Пројекат због којег смо данас овде, а који спроводи пројектни тим Општине Љубовија и ЈП „Љубовија“ непосредно ће допринети побољшању услова живота и рада у руралним насељима општине Љубовија, пре свега у Црнчи и Доњој Љубовиђи. Када су у питању друге активности пројекта, потребно је нагласити да је за извођење радова на реконструкцији општинског пута Алин Грм-Шарампов изабран извођач и уговор је потписан. Почетак радова диктираће постојећи временски услови. Када је у питању изградња моста на Крупинској реци, у току је поступак јавне набавке за извођење радова“, изјавио је Јовановић.

 

 

 

 

ГЗС / Љубовија Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.180.514 посета
Тренутно на сајту: 704 посетилац(a)