Вакцине против грипа стигле у Моравички округ 


Radmilo Mišović - Srbija je u opasnosti, Čačak na prekretnici, ne smemo dozvoliti da ga vrate nazad neodgovorni politikanti              U Srbiji danas promenljivo oblačno i vetrovito, sa temperaturama do 24              Održana tribina naprednjaka u Donjoj Trepči             

 
Вакцине против грипа стигле у Моравички округ
Trenutno na sajtu: 376       |       Podeli:
03.10.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Чачански Завод за јавно здравље испоручио је Домовима здравља 6000 доза вакцина против

сезонског грипа за грађане Моравичког округа, потврдио је данас Гласу западне Србије координатор за имунизацију ове установе, др Аксентије Тошић. Према његовим речима чачански Дом здравља добио је 3000 доза, ивањички 1000, горњомилановачки 1200, а лучански  Дом здравља 800.

Др Тошић препоручује да грађани обавезно приме ову вакцину.

"То се нарочито односи на лица старија од 65 година, хроничне болеснике, запослене у јавним службама, медицинске и шалтерске раднике, припаднике војске и полиције и дијабетичаре ", саветује он.

Др Тошић истиче да је вакцина потпуно безбедна и да није забележен случај нежељених дејстава. Имунизација се препоручује деци и трудницама.

"Вакцина је прошла све контроле, а користи се у целом свету. Особе које желе да се заштите прво треба да се јаве свом изабраном лекару који ће обавити преглед и дати упут за имунизацију", објаснио је доктор и додао је у питању тровалентна вакцина за вирусе грипа типа 2 А и 1 Б у складу са упутствима Светске здравствене организације.

Иначе, како је напоменуо Тошић, број вакцина који је испоручен здравственим установама у МО је исти као прошле године, а разликује се количина доза испоручених појединачно Домовима здравља, што је учињено у складу са њиховим потребама.

 

Глас западне Србије




PODELI:








Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 160.173.230 посета
Тренутно на сајту: 377 посетилац(a)