Кошаркашке легенде посетиле град на Морави 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Кошаркашке легенде посетиле град на Морави
Trenutno na sajtu: 420       |       Podeli:
06.04.2023 | 0 коментар(а)



Чачак - Некадашњи кошаркашки асови, љубљански ветерани, посетили су град Чачак



поводом ревијалне утакмице која ће данас бити одиграна против ветерана из Чачка у хали крај Мораве. Градоначелник Чачка Милун Тодоровић истакао је значај спорта, али и то што имамо такве кошаркашке легенде које су прославиле Југославију.

Кошаркашке легенде посетиле град на Морави Фото: Глас западне Србије

"Веома сам срећан што смо имали срећу да одрастамо уз овакве кошаркаше, после је дошао наш Кићановић и били смо и остали највећа кошаркашка сила у Европи, иако смо се у међувремену одвојили као држава, овде сте увек добродошли”, рекао је Тодоровић.

Иво Данеу бивши југословенски репрезентативац захвалио се на добродошлици и истакао да је Чачане увек памтио по гостопримству.

Кошаркашке легенде посетиле град на Морави Фото: Глас западне Србије

"Драго ми је да се увек враћам у Чачак, хвала што сте нас примили овде, ви сте увек били гостопримљиви. Рекао бих да је лепо да чувате успомене, овде је мој противник Мишовић, њега четворица нису могла зауставити, и плус направе по пет пенала. Драго ми је да овде у Чачку поштујете спорт и кошарку, ја се увек радо сетим тих дана поред обала Мораве, увек се сетим радо својих пријатеља", рекао је Иво Данеу.

Данеу је кроз смех рекао да из Чачка увек радо понесе ракију и кајмак.

Кошаркашка легенда града на Морави Радмило Мишовић рекао је да се увек обрадује када се сретне са старим противницима. 

„Поносан сам што сам део кошаркашке историје, наша генерација дала је велики печат кошарци и у Србији и шире. Тада смо се надметали, нисмо имали друге интересе, Југославија је могла да направи тада две репрезентације и да буде прва и друга у Европи, ето такве смо играче имали”, рекао је Радмило Мишовић.

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


cacak kosarka

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.329.179 посета
Тренутно на сајту: 421 посетилац(a)