Poblaćenica odnela most u Kukurovićima, opština gradi novi 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Poblaćenica odnela most u Kukurovićima, opština gradi novi
Trenutno na sajtu: 454       |       Podeli:
03.07.2023 | 0 коментар(а)



Priboj - Poslednje obilne kišne padavine nanele su dosta štete kako poljoprivrednim kulutrama,



još više putnoj infrastrukturi, posebno na seoskom području, koje je podložno bujičnim vodama.

Nabujala Poblaćnica, prethodnog vikenda, nosila je sve pred sobom, pa je tako i potpuno odnela velike betonske cevi mosta u Kukurovićima, koji spaja dva zaseoka Vrtaču i Zečeve, čime je onemogućena bilo kakva komunikacija žitelja u domaćisntvima Milinkovića, Zečeva i Janjuševića. Nije se moglo čak ni pešice na drugu stranu, a automobilima ili traktorima moralo se i nekoliko kilometara naokolo.

Ipak, takvo stanje neće dugo potrajati, jer je lokalna samouprava odmah reagovala, stigla je potrebna mehanizacija i nove cevi, pa su radovi već u toku. Uz postojeće betosnke cevi promera fi 1600 mm, dopremljene su i nove pa će ovde biti sada psotavljene duple cevi, kojeć će, računa se, mogći da propuste svu vodu i prilikom sličnih bujica.

Meštani su zadovoljni brzom intervencijom lokalne samouprave, pa su zahvalni svojoj Opštini i predsedniku Lazaru Rvoviću, ali i svom komšiji državnom sekretaru Krstu Janjuševiću.

Ponovno premošćavanje Poblaćnice na ovom mestu je veoma zahtevan posao, jer je potrebna odgovarajuća mehanizacija, s obzirom da je jedna betonska cev teška pet tona, posao je poveren firmi Autoprevoznik „Karadžić” iz Pribojske Banje.

Radovi već traju, duple betonske cevi su već postavljene i za koji dan, kako je i planirnao, meštani ovog dela MZ Krajčinovići, ponovo će moći preko reke, kako do svojih malinjaka, tako i zbog obavljanja drugih svakodnevnih potreba.

 


Glas zapadne Srbije

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj poblacenica most rekonstrukcija poplava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.362.468 посета
Тренутно на сајту: 455 посетилац(a)