Koktel za visoke zvanice; Čačak okupirali karatisti 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Koktel za visoke zvanice; Čačak okupirali karatisti
Trenutno na sajtu: 548       |       Podeli:
21.04.2023 | 0 коментар(а)



Čačak - Večeras je u hotelu „Beogradu” održan koktel za visoke zvanice na kome su prisustvovali najviši karate funkcioneri Balkana i Evrope.



Koktelu su prisustvovali predsednici karate saveza Turske, Španije, Slovenije, Francuske. Slovačke, Švedske, Crne Gore kao, generalni sekretar Evropske karate federacije, član borda Svetske karate federacija, predsednik Hrvatskog karate saveza i predsednik Karate federacije Balkana, Davor Cipek, kao i predstavnici grada domaćina, grada Čačka, gradonačelnik Milun Todorović sa svojim saradnicima.

Okupljenima se obratio i predsednik Karate saveza Vojvodine, prof. dr Strahinja Tepavčević, rekao je da je Karate klub „Borac” rasadnik vrhunskih sportista koji su svojim uspesima afirmisali ne samo svoj grad već čitavu zemlju.

„Dolazeći u Čačak razmišljao sam i zaključio da ovaj klub ima snage da zadrži integrišuću ulogu i ostane koordinator strateškog razvoja karate sporta u Srbiji”, rekao je Tepavčević i osvrnuo se na trenutnog predsednika Karate federacije Srbije, Slavoljuba Pipera.

„Slavoljub Piper je vrhunski sportista trener, sudija, selektor. Iako je imao vrhunske takmičarske rezultate, uspeh u sportu nije ono što postigneš, nego ono što postaneš. Sportski uspesi u poredjenju sa životnim su kao cvet u poredjenju sa plodom: cvet otpadne ali plod ostaje. Njegov plod pradstavljaju putokazi za energično integrisanje rada, života, sebe, porodice i uspeha na logičan, metodičan i ostvarljiv način. Za njega je sport zadovoljstvo. Uvek se trudio da bude najbolji, a ne bolji od durigh. Njegova moć se zasniva na ličnim osobinama, sposobnostima, karakteru i volji. To je njegova pokretačka snaga”, zaključio je Tepavčević.

Predsednik Karate federacije Srbije, Slavoljub Piper istakao je da organizacija 52. po redu „Zlatnog pojasa”, turnira medjunarodnog karaktera na kome će se pojaviti 20 reprezentacija i preko 2.000 sportista ne bi bila moguća bez pomoći karate saveza iz inostranstva, grada Čačka i gradonačelika Miluna Todorovića ali i čačanskih privrednika koji godinama unazad doprinose razvoja, kako je rekao, ne samo karatea već čitavog sporta u gradu na Moravi.

Cipek, Piper i Tepavčević na koktelu pred sutrašnji praznik sporta; Foto: GZS

„Bez pomoći iz inostranstva, gradonačelnika Todorovića ali i naših, lokalih privrednika ovo ne bi bilo moguće. Karate u Čačku je vezan za tri škole. Osnovnu školu „Vuk Karadzić”, Osnovnu školu „Tanasko Rajić”, gde sam i ja učio i Osnovna škola „Sveti Sava”. Da nije tog razumevanja direktora tih škola mi sigurno ne bismo pravili ovako dobre rezultate”, rekao je Piper.

Čačak bukiran sportistima

S obzirom na to da će u dva dana vikenda, megdan podeliti preko 2.000 karatista različitih uzrasta iz 20 zemalja regiona ali i Evrope, u gradu na Moravi trenutno je prilično teško, ako ne i nemoguće naći slobodan smeštaj. To je samo jedan od pokazatelja značaja i reputacije koju čačanski „Zlatni pojas” uživa, daleko izvan granica naše zemlje.

Inače, kako bi svi pokazali svoje veštine i umeće u naredna tri dana, takmičenje počinje eliminacionim borbama ujutru u 9 časova u hali kraj Morave.

Tačno u ponoć, na borilište će izaći reprezentacije Srbije i Francuske koje se boriti za Zlatni pojas. Ukupno će prvoga dana na podium izaći 700 boraca.

Drugog takmičarskog dana, borci se sele u „Plavu halu”, gde će se na osam borilišta, preko 1.300 kadeta i dece boriće se za odličje najboljeg karatiste.

 

GZS




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


CACAK KARATE BORAC ZLATNI POJAS KARATE FEDERACIJA SRBIJE KFS SLAVOLJUB PIPER PIPER

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.418.144 посета
Тренутно на сајту: 549 посетилац(a)